YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern destina 500 milions més al pressupost de la Generalitat per a afrontar la Covid-19

L’Executiu aprova una generació de crèdit a càrrec del nou fons previst als Pressupostos Generals de l'Estat

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat la nova partida de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

El Govern ha aprovat aquest dimarts augmentar en 500 MEUR el pressupost prorrogat de la Generalitat per a l’any 2021, uns recursos que es destinaran a cobrir les necessitats urgents de despesa dels departaments com a conseqüència de la Covid-19. Aquest nou increment dels comptes públics es realitza a càrrec del Fons extraordinari per a la Covid-19 previst en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021, dotat amb un import equivalent a l’1,1% del PIB estatal. L’import definitiu que correspondrà a cada territori s’assignarà d’acord amb els criteris de distribució i lliurament que estableixi el Ministeri d’Hisenda, previ informe del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

La normativa vigent estableix que, per tal d’incorporar nous ingressos als comptes públics, s’han de generar els corresponents crèdits pressupostaris de despesa. És per això que el Govern de la Generalitat ha aprovat avui una generació de crèdit per valor de 500 milions d’euros, a càrrec de la dotació definitiva de l’esmentat fons Covid estatal per al 2021. Els recursos generats en el pressupost prorrogat s’aniran transferint als diferents departaments en funció de les seves necessitats.

A finals del mes de gener, el Govern de la Generalitat ja va incrementar el pressupost prorrogat en 1.800 MEUR mitjançant una generació del crèdit a càrrec del dèficit autoritzat (taxa de referència) per al 2021, que el Ministeri d’Hisenda també ha situat en l’1,1% del PIB.

Les empreses amb treballadors en ERTO sol·liciten ajudes

Una altra de les actuacions del Govern per combatre econòmicament la crisi provocada per la pandèmia són les diferents línies d'ajuts destinades a diversos sectors de la població, sobretot a treballadors i empreses. En una de les darreres ajudes anunciades, ja s'ha finalitzat el procés de sol·licitud. Estem parlant la línia d'ajuts del Departament d'Empresa i Coneixement per a petites empreses, microempreses i cooperatives amb treballadors en situació d'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). Ahir dilluns va finalitzar el procés per acollir-s'hi i, en total, hi ha hagut 22.725 sol·licituds, que afecten 89.479 treballadors en ERTO i que representen un import global de 178,9 milions d'euros.

L'ajut consisteix en una aportació de 2.000 euros per treballador en situació d'ERTO actiu a 31 de gener de 2021, fins a un màxim de 30.000 euros per sol·licitant, condicionat únicament al compromís de l’empresa o cooperativa de mantenir el mateix nombre de treballadors fins al 31 de desembre de 2021. En cas d'incompliment, haurà de retornar la subvenció i pagar els interessos de demora corresponents.


Comentaris

envia el comentari