URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Dos informes policials asseguren que els CDR volien fabricar explosius per «materialitzar» la independència

Els informes ja s'han traslladat a l'Audiència Nacional

Imatge d'arxiu de l'Audiència Nacional
Els informes ja s'han traslladat al jutjat de l'Audiència Nacional   | Cedida

Dos informes policials confirmen que els CDR acusats de terrorisme volien fabricar explosius per «materialitzar» la independència. Segons detalla la Cadena Ser, les conclusions dels documents, elaborats per les unitats especialitzades en explosius i intel·ligència de la Guàrdia Civil, ja han estat elevades de manera preliminar al jutjat de l'Audiència Nacional que investiga el cas.

El text assegura que el material decomissat en els registres que es van realitzar als sospitosos s'utilitzava per a la fabricació de potents explosius com l'Amonal, Amosal o Anfo. D'altra banda, també es va trobar termita preparada per ser utilitzada.

D'altra banda, l'informe indica que els investigats volien atemptar contra infraestructures estratègiques i prendre control durant cinc dies del Parlament de Catalunya per «materialitzar» la independència «per qualsevol mètode, inclòs el violent». Actualment, la Fiscalia manté l'acusació de terrorisme contra els 13 imputats i segons fonts de la investigació està previst que la instrucció de la causa conclogui abans d'aquest any.

 

En llibertat 4 membres dels CDR detinguts per una crema de neumàtics

La Guàrdia Civil va detenir el passat divendres, en la Diada de Catalunya, quatre membres del CDR de Balaguer per la seva suposada implicació en una crema de neumàtics en diversos punts de les vies del tren a Lleida, que no van afectar la circulació. Els quatre van romandre a la comissaria de la Guàrdia Civil de Lleida però, finalment, van ser posats en llibertat.

Al migdia, de fet, els CDR van convocar una concentració davant la comissaria per demanar la posada en llibertat dels detinguts. Hi va assistir mig centenar de persones, que es van concentrar al descampat de davant amb pancartes, estelades i amb consignes en contra de la policia, al costat d'un nodrit desplegament policial de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'Esquadra.

 

Podrien ser acusats de danys

Els joves estan pendents de comparèixer al jutjat quan se'ls requereixi. Els detinguts podrien ser acusats de danys. Els actes vandàlics amb què se'ls relaciona no van afectar la circulació ferroviària. A la sortida de la caserna, els detinguts van ser acompanyats per mig centenar de persones que es van concentrar davant la comissaria per demanar la seva llibertat.


Comentaris

envia el comentari