Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses persones amb mascareta el primer dia del seu ús obligatori a Màlaga, el 21 de maig del 2020

Dos municipis de l'Alt Penedès organitzaran una consulta a la ciutadania per decidir la seva regió sanitària

La proposta feia temps que estava sobre la taula
Diverses persones amb mascareta el primer dia del seu ús obligatori a Màlaga, el 21 de maig del 2020
Aquest dilluns Girona, Catalunya Central, l'Alt Penedès i el Garraf han passat a la fase 2 | EuropaPress

Els municipis de Gelida i Sant Llorenç d'Hortons, a l'Alt Penedès, faran una consulta perquè la ciutadania decideixi a quina regió sanitària vol formar part. Les dues localitats pertanyen a la zona Martorell Rural, de la comarca del Baix Llobregat, i actualment estan a la fase 1. Tot i això, altres municipis de l'Alt Penedès han passat aquest dilluns a la  fase 2.

 

La proposta feia temps que estava sobre la taula

«L'equip de govern està convençut que el millor és pertànyer al sector sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf. Més enllà de la pandèmia, en global, creiem que és on hauria de ser Gelida. Però, evidentment, entenem que hem de decidir-ho com a poble, tots plegats», explica l'alcaldessa, Lluïsa Llop, a TV3. La batllessa indica que la proposta feia temps que estava sobre la taula però la crisi sanitària de la Covid-19 ho ha precipitat tot. En principi, la consulta es realitzarà abans de l'estiu.

Pel que fa a Sant Llorenç d'Hortons, el seu alcalde, Jordi Ferrer, explica que se senten de l'Alt Penedès però «com a regió sanitària, vull fer una consulta perquè és que no ho tinc clar. Per nosaltres tampoc és un tema greu estar a la regió sanitària que estem. El que sí que vull saber és què n'opina la ciutadania». En el seu cas, està previst fer la consulta a la tardor.

 

Girona, Catalunya Central, l'Alt Penedès i el Garraf passen a la fase 2

A partir d'aquest dilluns, Girona, Catalunya Central, l'Alt Penedès  i el Garraf han passat a la fase 2 i se sumen al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran. D'aquesta manera, només l'àrea metropolitana de Barcelona i Lleida segueixen en fase 1.