Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Temporers dormint als carrers de Lleida el 17 de maig del 2020

Keita Baldé aconsegueix allotjament per a una seixantena de temporers de Lleida

Es calcula que 200 temporers dormen als carrers de la ciutat

Temporers dormint als carrers de Lleida el 17 de maig del 2020
Keita Baldé ha llogat un edifici per a una seixantena de temporers que dormen al carrer de la ciutat | Cedida

Aquest passat dissabte l'activista lleidatana Nogay Ndiaye denunciava el «racisme pur i dur» dels hotelers i llogaters de Lleida. El motiu d'aquesta denúncia no és altre que la negativa amb la qual ella i el jugador català de l'AS Mònaco  Keita Baldé  s'han topat quan han demanat a aquests establiments que donin allotjament als  200 temporers que es calcula que actualment dormen al carrer de  Lleida.

Baldé s'ha ofert a pagar l'allotjament  dels temporers, per avançat, però segons ha denunciat Ndiaye, 13 hotels i pensions els hi han posat «excuses». Per la seva part el futbolista ha lamentat a través de les xarxes socials que «estem en un sistema desagradable i lleig on llogar un domicili o qualsevol cosa et crea un problema pel color  de  pell  o per ser d'un altre país».

Una seixantena de temporers ja tenen allotjament

Dos dies després d'haver denunciat els fets s'ha conegut que una seixantena de temporers podran allotjar-se, a partir dels pròxims dies, en un edifici de tres plantes del barri de la Mariola de Lleida. Es tracta d'una solució temporal que l'activista i el futbolista han trobat davant la negativa de la majoria d'establiments lleidatans. Així doncs, després de l'acord que han arribat amb el propietari, l'edifici deshabitat acollirà fins al setembre aquesta  seixantena de temporers. El cost l'assumeix el futbolista d'Arbúcies (Selva) i d'origen senegalès.

L'immoble però s'ha d'acabar de condicionar i s'han d'arreglar els banys i instal·lar dutxes. A més, s'han de col·locar els matalassos i donar d'alta els subministraments bàsics com l'aigua i la llum. Es preveu que els temporers hi pugui entrar entre dimecres i dijous d'aquesta setmana.