Joves amb la cara pixelada de festa al balcó d'un hotel de Mallorca

Dos nois es fuguen de l'hotel Covid de Mallorca on estaven aïlllats

Un d'ells ja hauria tornat pel seu propi peu

El macrobrot que s'ha produït aquests últims dies a l'illa de Mallorca ha provocat una gran polèmica.

Per una banda, hi ha centenars d'estudiants indignats per la situació que estan vivint, mentre que per l'altra, hi ha milers de ciutadans que es queixen, precisament, de les seves queixes.

L'opinió està dividida. Hi ha qui pensa que els nois no van fer res dolent i ara se'ls està retenint de manera injustificada. També hi ha els que critiquen que tantes persones hagin viatjat fins a Mallorca per anar de festa.

Cal recordar que gran part de les persones que es troben aïllades en 'hotels covid' de Mallorca són estudiants de viatges de final de curs i similars.

Si bé és cert que no tots ells haurien incomplert les normes de seguretat contra la covid, la situació ha indignat.

Així doncs, el tema va per llarg, ja sembla que els propers dies se seguirà parlant del tema. I més encara tenint en compte que cada dia sorgeixen novetats.

Ara s'ha tornat a revifar el debat. Ha estat després que dos estudiants menors d'edat s'hagin fugat de l'hotel en què es trobaven la nit d'aquest dimarts a dimecres.

Així ho ha informat en un primer moment Antena 3, i més tard ho han confirmat fonts de la Policia Nacional. Pel que sembla, la fuga hauria estat incentivada per una tercera persona.

Segons publica el mitjà 'Última Hora', als dos joves, tots dos estudiants, els hauria encoratjat una activista, que també els hauria ajudat a escapar-se.

De fet, han sortit a la llum unes imatges en què es veu com els nois surten de l'hotel. Van aprofitar que en aquell moment no hi havia cap patrulla policial a prop. A més, també van poder eludir els vigilants de seguretat.

Al vídeo es pot veure com els nois se'n van del complex hoteler. Ho fan amb les maletes i acompanyats de la dona, pel Passeig Marítim de Palma.

La dona, a més, s'ha encarat amb alguns periodistes que hi havia a l'hotel assegurant «se'n van perquè són lliures i punt».

Davant la insistència dels periodistes, els hauria retret: «No els podeu aturar. Ja n'hi ha prou de retenir els nens. Ells se'n van voluntàriament perquè són lliures».

Un dels nois ha tornat a l'hotel

Pel que sembla, poques hores després d'haver-se fugat, un dels joves ha tornat a l'hotel. Ho ha fet de manera voluntària i ho ha comunicat a les autoritats.

Alguns mitjans asseguren que ho hauria fet després d'haver començat a trobar-se malament, encara que no es tracta d'una informació confirmada de manera oficial.

El segon noi es troba en parador desconegut. S'ha informat que ja podria estar en aïllament sota la custòdia d'un responsable i amb els seus pares informats.

De moment poc més se sap sobre els fets. La Policia Nacional ha obert una investigació que determinarà si es prenen mesures contra l'activista, ja que els joves són menors d'edat.

Cal dir que aquests dies a les portes de l'hotel hi ha una patrulla de la Policia Nacional. I quan aquesta no hi és, són els guardes de seguretat els que s'encarreguen de la vigilància.

I és que no es tracta de l'únic incident que s'ha produït a l'hotel covid aquests últims dies. Hi ha hagut més casos d'estudiants que s'han fugat del recinte.

És més, dissabte passat hi va haver fins i tot tres estudiants que no només van marxar de l'hotel, sinó també de l'illa, sense autorització.