Els dos símptomes del coronavirus que ningú coneixia i ara noten els asimptomàtics

Els oftalmòlegs alerten de símptomes que haurien passat inadvertits fins ara

Pla detall d'unes de les mostres per a PCR
Els oftalmòlegs alerten de símptomes que haurien passat inadvertits fins ara | Catalunya Diari

 

Les investigacions sobre el coronavirus avancen cada vegada més i són molts els coneixements que es van adquirint a mesura que transcorre la pandèmia. Ara s'han posat damunt la taula nous descobriments sobre alguns símptomes que estarien passant desapercebuts per als infectats de Covid-19 o aquells que s'han vingut a denominar asimptomàtics.

 

En plena segona onada de la pandèmia, i amb Espanya a nivells estratosfèrics pel que fa a contagiats de Covid, un informe publicat per l'equip d'oftalmologia de l'Hospital Clínic San Carlos ha revelat que el virus pot provocar diverses malalties i l'haurien patit centenars de pacients que fins ara es pensaven que havien estat asimptomàtics de la Covid-19. Estaríem parlant, segons els experts, de la conjuntivitis, en molts més casos, i la trombosi, que s'està estudiant per poder confirmar-se.

 

Conjuntivitis, el símptoma silenciós

En més d'un 11% dels pacients, el virus ha provocat problemes als ulls, sent el principal la conjuntivitis, que provoca irritació i molèsties. Aquest símptoma fins ara no s'havia associat a la malaltia i aquest descobriment pot ajudar altres metges a detectar abans la presència de coronavirus.

 

Els oftalmòlegs també estudien si pot provocar trombes, un problema que és més seriós. Aquests especialistes han localitzat el virus en llàgrimes dels pacients i infectats amb Covid.

 

Gabriela, una testimoni, ha revelat a Antena 3 que al cap de dos dies d'haver donat positiu per coronavirus en una PCR li van començar a picar molt els ulls perquè tenia conjuntivitis. En aquell moment, no va associar la conjuntivitis al coronavirus, però ara els especialistes asseguren que podria aparèixer com un dels primers símptomes.

 

Noemí Güemes, resident en oftalmologia al Clínic San Carlos, ha explicat a Antena 3 més detalls sobre els símptomes de la conjuntivitis relacionada amb elcoronavirus:«Es pot presentar com un ull vermell, tant en un ull com en un altre, acompanyat de secreció. A més, pot ser una conjuntivitis autolimitada, el que significa que es resol espontàniament en dos o quatre dies».

 

Aquest símptoma pot venir acompanyat d'altres com la trombosi o en solitari, cosa que li ha passat a molts pacients que creien haver passat el virus sense símptomes. Ara els especialistes estudien l'ull, i més concretament el llagrimal, com a possible via d'entrada del virus al cos i insisteixen en la importància de la higiene de mans abans de posar-nos un dit a l'ull.

 

Comentaris

envia el comentari