El doctor Carballo esclata: «És engany més gran d'Espanya en 40 anys»

El urgenciólogo ha carregat contra l'última decisió de Sanitat respecte a la combinació de vacunes

El doctor César Carballo, adjunt d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal, ha tornat a donar un nou 'zasca' al govern de Pedro Sánchez en directe a la televisió i, concretament, al Ministeri de Sanitat, cartera que lidera la política canària Carolina Darias.

En una sonada intervenció al plató de 'La Sexta Noche', el mediàtic metge ha esclatat com mai pel que considera un engany als ciutadans d'Espanya. L'assumpte que ha indignat el doctor Carballo és la decisió de l'executiu de combinar dos tipus de vacunes sense tenir, en prou feines, dades concloents sobre si és una encertada decisió dur a terme aquesta mesura.

«És l'engany científic més gran d'aquest país en els últims 40 anys»

El passat dissabte 22 de maig es va tornar a parlar extensament de la gestió de la pandèmia a Espanya. El doctor Carballo ha descrit com «una vergonya» la controvertida decisió de barrejar diversos tipus de vacunes. «És l'engany científic més gran d'aquest país en els últims 40 anys. El que ha passat en aquest país és una autèntica vergonya», va afirmar l'expert davant la mirada atònita del presentador de l'espai nocturn, Iñaki López.

«Si anem en contra d'AstraZeneca per una guerra comercial, estratègica o econòmica es diu, però no s'enganya la gent, i el que s'ha fet aquesta setmana és enganyar la gent», va incidir en el seu punt de vista César Carballo davant la resta d'experts que l'acompanyaven dissabte passat al plató de 'La Sexta Noche'.

«No pot sortir un responsable científic dient que la vacunació és segura i eficaç»

Per si no n'hi hagués prou, Carballo va retreure el discurs dels responsables de Sanitat espanyols i els va acusar d'estar enganyant els ciutadans. «No pot sortir un responsable científic dient que la vacunació és segura i eficaç. Dir això és mentir a la gent a la cara i deixar en una posició vergonyosa els organismes que han de donar la cara davant de tots els espanyols, com el Carlos III o l'Agència Espanyola del Medicament», va prosseguir el doctor de l'Hospital Ramón y Cajal», en l'espai de 'La Sexta'.

«No hi ha dades de la combinació AstraZeneca-Pfizer», ha afirmat. «Tant de bo d'aquí a sis mesos sapiguem que és segur, però ara no se sap. Què passa si hi ha algun efecte advers i algú mor?», ha advertit César Carballo.

Sobre les celebracions després del títol de l'Atlètic de Madrid

En un altre ordre de coses, a més d'opinar molt indignat sobre aquesta espinosa decisió del govern espanyol respecte a les vacunes, el doctor César Carballo no va voler passar per alt un altre assumpte que ha escandalitzat gran part de la població en les últimes hores.

Carballo ha confessat sentir-se molt preocupat en veure les imatges de dissabte a Valladolid, on els seguidors de l'Atlètic de Madrid van formar diverses aglomeracions, no portaven mascareta i tampoc respectaven la distància de seguretat mínima, mentre es disputava el partit que li va donar el triomf a la Lliga a l'equip blanc-i-vermell.

«Cap celebració val una hospitalització o quedar-se tres mesos amb un ofec, o dos mesos després amb una trombosi venosa, i això ho estem veient en gent jove», ha confessat Carballo, que va tornar a parlar clar un altre programa més. «Després ens recordarem d'aquestes imatges i diran: Jo vaig estar on l'Atlètic i desgraciadament em vaig equivocar», va entonar el mea culpa l'expert.


Comentaris

envia el comentari