Imatge de Mónica López presentant a RTVE

El drama de Mònica Lòpez a TV3 i que ha amagat durant anys: «Vaig plorar 24 hores»

La meteoròloga catalana s'ha sincerat en una entrevista a RAC 1

Mònica Lòpez és sense cap mena de dubte, una de les dones més populars del temps de TV3. Tant és així que fins i tot va arribar a presentar les Campanades de l'any 2006 al costat del mític Tomàs Molina. La meteoròloga nascuda al municipi lleidatà de la Seu d'Urgell, va decidir fer el salt a Televisió Espanyola ja fa gairebé quinze anys.

Lòpez va marxar per tal d'exportar el model d'èxit de la cadena pública catalana a escala estatal. Tant és així que durant dotze anys va presentar la informació meteorològica a La 1. Fins que la temporada de 2020-2021 va conduir el magazín matinal 'La Hora de La 1'.

Mònica Lòpez va estar involucrada en diverses polèmiques

Aquesta experiència, però va ser breu. En juliol d'aquell mateix any, la direcció de TVEva decidir apartar-la i situar a en Marc Sala i Silvia Intxaurrondo en el seu lloc. Lòpez s'havia situat a l'ull de l'huracà per diverses polèmiques. Com quan va comentar sobre un rètol en el qual es comparava la marxa d'Elionor a Gal·les amb la del rei emèrit als Emirats Àrabs: «Se'n va d'Espanya com el seu avi».

La catalana també va protagonitzar polèmiques amb el PP, Vox i amb el socialista Alfonso Guerra, quan es van enfrontar pel dret de l'ús del castellà a Catalunya. Quan es va fer oficial que havia estat acomiadada, Lòpez va esclatar a les xarxes socials. «Ha estat un enorme plaer i un orgull treballar amb l'equip de 'La Hora de La 1'. Ells ja saben quan els admiro i els adoro. Mil gràcies per les vostres mostres d'estima. M'emporto un any absolutament meravellós, que he gaudit quasi cada minut. I als quasi, "punyalades"».

L'inici d'una nova etapa

Aquest mateix mes de gener, Lòpez va començar una nova etapa a La 1 al capdavant del programa 'Ahora o Nunca'. Tot i que encara no ha aconseguit les millors audiències, la presentadora catalana treballa amb constància i esforç per seguir endavant. Aquest passat diumenge, dinou de març, la meteoròloga catalana va ser entrevistada al 'Via Lluire de RAC 1' on va fer balanç de la seva trajectòria professional.

Un dels moments més sonats de tots aquests anys va ser el seu comiat de TV3. «Va ser un drama nacional. Vaig plorar durant 24 hores», explicava, abans de confessar que aquell dia es va adormir. «Vaig arribar tard. L'únic dia de la meva vida que arribo tard va ser el meu comiat a 'Els matins' del Josep Cuní. Vaig arribar sense maquillar».

Imatge de Mònica Lòpez amb Josep Cuní a TV3
Mònica Lòpez va ser acomiadada al programa de Josep Cuní de TV3. | TV3

«No podia parar de plorar. Vaig acabar un divendres i el diumenge vaig agafar el tren per anar a Madrid i el dilluns començava a treballar a TVE», va reconèixer. Tot i que d'això ja han passat quinze anys, explica que quan ve a Catalunya encara la reconeixen.

No descarta tornar a TV3 si li proposen

Ella mateixa reconeix que marxar de TV3no va ser una decisió gens fàcil. «Vaig parlar amb el Tomàs Molina i amb el Josep Cuní i els dos em va dir que no prengués una decisió de la qual me'n pogués penedir». Tot i això, assegura: «Havia de dir que sí»

Amb tot i això, Lòpez, actualment viu a Madrid. Explica que les seves filles parlen català i que se senten catalanes. «L'estiu el passem a Catalunya i tenim un gos que es diu blau». Tant és així que no descarta tornar a la televisió pública de Catalunya. «Si volen que em truquin. No descarto tornar a Catalunya a fer tele».