Mans comptant bitllets

El nou xec de 400 euros que rebran milers de joves catalans en 2023: requisits

El Govern aprova el Bo Cultural Jove amb data de caducitat el 31 de desembre de 2023

El Govern ha aprovat aquesta setmana el decret que regula la segona edició del Bo Cultural Jove. Es tracta d'un xec de 400 euros dirigit als espanyols que compleixin els 18 anys al llarg del 2023. La finalitat de l'ajuda és l'adquisició de productes, serveis i activitats culturals.

El Govern espanyol vol fomentar “l'accés universal i diversificat” dels joves a la cultura. La intenció és acostar els joves a la cultura i consolidar uns hàbits de consum de productes culturals. Això també ajudarà a estimular la demanda i revitalitzar així el sector cultural.

Aquesta és la segona vegada que es posa en marxa el Bo Cultural per a joves de 18 anys a Espanya. Gràcies a aquesta iniciativa, l'any passat milers de joves se'n van poder beneficiar. Això és tot el que has de saber sobre què és, com funciona i quins són els requisits del Bo Cultural Jove 2023.

Què és el Bo Cultural Jove?

El Bono Cultural Jove és un xec de 400 euros per a activitats culturals, que poden sol·licitar els que aquest any compleixin 18 anys. Segons les previsions del Govern, l'ajuda tindrà 500.000 beneficiaris. La quantia del Bo Cultural Jove està dividida en tres sectors amb una aportació assignada.

Mans agafant un ventall de bitllets d'euro
L'ajut consta de 400 euros per a activitats culturals | Getty Images

- El primer sector és el de les arts en viu, el patrimoni cultural i les arts audiovisuals, amb una assignació de 200 euros. Això inclou entrades i adobs per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions, festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals i espectacles taurins.

- A més a més, se subvencionen amb un màxim de 100 euros els productes culturals en suport físic. Això inclou llibres, revistes, premsa, publicacions periòdiques, videojocs, partitures musicals, discos, CDs, DVDs i Blu-Ray.

- En tercer lloc, es destinen 100 euros a finançar el consum digital i en línia, que inclou subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura. També compra d'audiollibres i compra de llibres digitals. I subscripció per a descàrrega de podcasts, subscripcions a videojocs i premsa digital.

El Bono Cultural jove no inclou productes d'artesania, papereria, llibres de text, cursos, tallers i seminaris. Tampoc equips, programari, instruments musicals, espectacles esportius, moda i gastronomia. Els productes eròtics, segons la regulació de continguts, no són subvencionables.

Requisits i com sol·licitar-ho

Poden sol·licitar el Bo Cultural Jove els joves que el 2023 compleixin 18 anys. Consta d'una quantitat que es pot utilitzar per als béns, serveis i activitats d'escrits anteriorment. Se'n pot fer ús en institucions i establiments adherits al programa Bo Cultural Jove.

El Ministeri de Cultura i Esport habilitarà properament la web per inscriure's i demanar el Bo Cultural Jove de 400 euros. Per fer-ho cal identificar-se amb certificat digital, DNI electrònic o Cl@ve. Després cal donar-se d'alta a la web del bo cultural i aportar-hi les dades personals.

L'administració verificarà la informació del sol·licitant i posarà en marxa el tràmit que es pot allargar diversos dies. Finalment, el beneficiari rebrà un correu de confirmació i s'activarà el Bo Cultural Jove. Els beneficiaris tenen un any de termini per gaudir dels 400 euros del xec.

Com funciona aquest bo

El Bono Cultural és una targeta prepagament virtual per a telèfons mòbils. En cas de no disposar de telèfon amb tecnologia de pagament, es pot demanar en format físic a l'hora de fer la sol·licitud. La targeta és persones i intransferible, amb data de caducitat el 31 de desembre del 2023.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!