Marta del Castillo

Nou revés pels pares de Marta del Castillo: «assenyalen un 'error'»

Antonio del Castillo assumeix que hi ha hagut un 'error' d'embalum

La família de Marta del Castillo, assassinada el gener del 2009 per Miguel Carcaño, condemnat a 21 anys i tres mesos de presó, ha patit un nou revés.

Amb un tuit, el pare de la noia mostrava un 'error' a través d'una imatge aèria al lloc on podria estar el cadàver de Marta. Ens referim als terrenys de Majaloba.

És una zona que ja havia estat pentinada per la Policia al seu dia i fins i tot per familiars i amics de Marta del Castillo. El cas és que aquesta imatge figura amb una data errònia.

Aquesta imatge està registrada a l'Institut d'Estadística i Cartografia d'Andalusia i ha volgut lamentar aquest nou revés per a la família de Marta. El passat dilluns 20 de març, l'Antonio es dirigia a tots els seus seguidors de la manera següent.

Els pares de Marta del Castillo saben que hi ha hagut un error

«Un cop parlant amb CNP. Expliquen que la fotografia feta i situada el 2008 i el 2009 està feta el 2016 i situada allà per error. Segons l'explicació de l'Institut Cartogràfic de la Junta», ha publicat Antonio del Castillo a Twitter.

Els pares de Marta del Castillo
Els pares de Marta del Castillo saben que no poden decaure en la recerca del cos de la filla | Catalunya Diari

La veritat és que fa uns dies, l'Antonio parlava així explicant detalls sobre la idea d'aquesta nova recerca del cos de la seva filla. Aquesta venia a col·lació d'unes declaracions del condemnat Miguel Carcaño, en què exposava que hi havia un camí flanquejat per dos arbres.

I aquest explicava que en aquesta zona podria haver amagat el cadàver de la filla d'Antonio del Castillo. Un cos que ha estat buscat durant molts anys per diverses localitzacions properes a Camas i al Guadalquivir, encara que aquestes cerques han estat en va.

Antonio del Castillo no descansarà fins que pugui trobar el cos de la noia

Fa uns dies, Antonio assegurava que estava «buscant i confrontant mapes del 2022 i el 2009». Deixava clar que després de pentinar la zona amb els teus familiars coincideixen totes les indicacions realitzades per Carcaño en seu judicial.

Pares de Marta del Castillo
Els pares de Marta del Castillo estan desesperats per trobar el cos de la filla | EuropaPress

Això sí, cal assenyalar que el condemnat ha donat fins a set versions diferents en tots aquests anys. Aquest també feia referència a «una benzinera, palmeres i llums», cosa que dona certa esperança a Antonio del Castillo i la resta de la seva família.

Antonio deixava caure que ell «va agafar la pala i va extreure pedres, roba i trossos de guix». Però sabia que per fer una cerca «de veritat, calia ficar una màquina excavadora».

Els terrenys de Majaloba seran pentinats novament

La veritat és que la Policia Nacional li havia promès que anaven a buscar per la zona, però segons passava el temps no n'han fet cas. I a més, ha comprovat com la zona ara «està pitjor» perquè s'utilitza com a abocador.

El motiu pel qual la policia no hagi buscat el cos de Marta en aquesta zona per segona vegada és que es trobava aquell lloc en una propietat privada. Estem parlant d'un terreny agrícola on hi havia una plantació, de manera que fins que no s'acabés la collita, no podrien començar aquesta nova recerca.

Sembla que el cultiu ja ha estat recol·lectat i la Policia ja només ha d'esperar a «obtenir l'autorització del seu propietari per fer la cerca. I en cas que les gestions que s'estan desenvolupant resultin elements objectius que permetin establir la possibilitat» de que el rastreig sigui finalment "positiu".

«Quan es concretin aquestes gestions, es procedirà a donar compte a l'Autoritat Judicial amb el resultat de les mateixes, per començar la cerca», apuntava la policia.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!