Un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra.

Dues agents dels Mossos, suspeses temporalment per riure's i qüestionar una menor violada

Els fets van tenir lloc en una comissaria del Maresme el juny de l'any 2019

Els Mossos d'Esquadra han suspès temporalment dues agents de la policia catalana per riure-se'n de la Joana —nom fictici—, una noia que el juny de 2019 va denunciar en una comissaria del Maresme una agressió sexual per part de dos nois en una discoteca de Blanes. Així ho ha avançat aquest divendres el diari 'Ara', que l'octubre de 2019 ja va informar sobre el cas. El mitjà explica que, després d'una investigació iniciada arran de la queixa presentada per la jove —aleshores menor—, la divisió d'afers interns ha decidit sancionar ambdues agents.

El cos policial no ha fet públic el temps que les agents estaran suspeses de les seves funcions, tot assegurant que no van actuar bé. El setembre de 2019, la jove va presentar una queixa pel tracte rebut a la comissaria quan al juny va presentar la denúncia per una agressió sexual. Segons va relatar la Joana, les dues agents «no es van creure res del que vaig dir, no paraven de qüestionar-me i riure-se'n».

«Impactada i trista» pel tracte rebut per les dues agents dels Mossos

«Si t'haguessin violat vindries histèrica, estirant-te els cabells i molt més afectada». «La teva narració dels fets no és creïble. On tens els blaus que mostren que has sigut forçada?». «Per què penges certes fotos a Instagram?». «Si vas borratxa passen aquestes coses». «Si ets capaç de 'perrear' has de ser capaç de defensar-te. «Si jo fos la teva mare...». «Moltes noies venen a fer denúncies falses, tu sembles una d'aquestes». Aquestes són algunes de les frases que, segons la Joana, van dir-li les dues agents suspeses quan el juny de 2019 va anar a una comissaria dels Mossos a denunciar una agressió sexual que havia patit dos dies abans en una discoteca de Blanes.

Segons la noia, la conversa amb les dues policies va durar poc més d'un quart d'hora i assegurava que després del tracte rebut a la comissaria va sortir «pitjor» anímicament, alhora que afirmava que havia quedat «impactada i trista» pel que havia viscut en el procés per posar la denúncia. Dos mesos després d'això, el setembre de 2019, va presentar la queixa davant els Mossos d'Esquadra.