Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cadires recollides a la terrassa d'un bar

D'un dia per l'altre: El canvi que patiran molts bars de Barcelona a partir d'avui

Ho va decidir dijous el govern municipal d'Ada Colau

L'oci nocturn torna a estar tancat. Després d'una reobertura fugaç, aquests establiments han hagut de tancar de nou per culpa de l'explosió de contagis que hi ha hagut darrerament a Catalunya. Per les seves característiques, és, sens dubte, un dels sectors més castigats per les restriccions.

És per això que molts ajuntaments estan buscant solucions per ajudar aquest sector. L'últim que ha anunciat una gran mesura perquè intentin frenar les pèrdues és l'Ajuntament de Barcelona. El consistori de la capital catalana ha optat per aplicar un permís especial a aquests establiments, tal com ja han fet altres ciutats catalanes. I és que els bars musicals, karaokes, discoteques, sales de ball i altres locals d'oci nocturn, podran obrir temporalment com a bars.

Barcelona permetrà que els locals d'oci nocturn obrin com a bars

L'Ajuntament de Barcelona permetrà que els locals d'oci nocturn, actualment tancats per contenir l'explosió de contagis, obrin temporalment com si fossin un bar. D'aquesta manera, el consistori se suma a ciutats com Lleida, Sitges, Castelldefels, Terrassa o Mataró. Totes elles ja han ofert la possibilitat a les discoteques i bars musicals d'obrir amb una llicència de la restauració.

L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va signar aquest dijous el ban que simplifica l'habilitació per desenvolupar amb caràcter temporal l'activitat de bar en aquests establiments. Estem parlant de discoteques, sales de ball, de festes, bars musicals o karaokes. La mesura s'allargarà mentre duri el tancament del sector «sense que en cap cas pugui superar» el termini d'un any.

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) ha agraït al govern municipal de Barcelona que hagi pres aquesta decisió «que s'havia sol·licitat reiteradament des de fa un any». En un comunicat, el secretari general de Fecalon, Fernando Martínez, ha explicat que aquesta resolució és un «reconeixement a la funció social que desenvolupa aquest sector empresarial». 

Els locals que vulguin fer el canvi hauran de presentar una instància a l'Ajuntament. En aquesta, hauran de facilitar un plànol amb la posició de les taules i les cadires i les distàncies corresponents en cas de les discoteques. Els bars musicals, tan sols hauran d'aportar el plànol existent. Un cop canviada la llicència, en aquestes sales no es podrà ballar i la música ambiental no podrà superar determinats nivells.

El ban indica que no es meritarà cap taxa a conseqüència de l'habilitació prevista.