Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de diversos cotxes aparcats i bitllets d'euro

Cop dur de la DGT als conductors que deixen el cotxe en aquest lloc: 500 euros

Si encara no ho saps, està totalment prohibit aparcar el nostre vehicle a una zona vital per als vianants

La DGT ha decidit prendre mesures més estrictes contra els conductors que aparquen a llocs indeguts. Un dels punts més crítics és l'aparcament enmig d'un pas de vianants.

Aparcar-hi no només és una infracció de trànsit, sinó que també posa en perill la seguretat dels vianants. Els passos de vianants estan dissenyats perquè les persones puguin travessar el carrer de manera segura.

La multa de la DGT si aparques en un pas de vianants: 500 euros

Quan un cotxe està aparcat enmig d'un pas de vianants, els vianants han d'esquivar el vehicle, cosa que augmenta el risc d'accidents.

A més, els conductors que aparquen en un pas de vianants dificulten la visibilitat tant per a altres conductors com per als vianants. Això pot portar a situacions perilloses, especialment en zones amb molt de trànsit. La DGT ha establert una multa de 500 euros per a aquells que cometin aquesta infracció.

Persones caminant al carrer mentre algú sosté diversos bitllets en primer pla.
Els passos de vianants són per als vianants i aparcar és motiu de sanció | Radnatt, Baris Kaykusuz

La DGT no només se centra en els passos de vianants. Hi ha altres formes d'aparcar que també poden comportar multes significatives. Aquí te'n deixem algunes de les més comunes:

Aparcar en doble fila

Aparcar en doble fila és una pràctica comuna a moltes ciutats, però també és una infracció. La multa per aparcar a doble fila pot variar, però generalment ronda els 200 euros. Aquesta pràctica obstrueix el trànsit i pot causar congestions i accidents.

Aparcar a zones de càrrega i descàrrega

Les zones de càrrega i descàrrega estan destinades a vehicles comercials que necessiten carregar o descarregar mercaderies. Aparcar a aquestes zones sense autorització pot resultar en una multa de fins a 200 euros. A més, el teu vehicle podria ser retirat per la grua.

Aparcar a places per a persones amb mobilitat reduïda

Les places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda estan reservades per a aquells que realment les necessiten. Aparcar en una d'aquestes places sense l'autorització deguda pot comportar una multa de 200 euros. A més, és una manca de respecte envers les persones que realment necessiten aquestes places.

Aparcar a voreres i zones de vianants

Aparcar a voreres i zones de vianants és una altra infracció comuna. Aquesta pràctica no només obstrueix el pas dels vianants, sinó que també pot fer malbé les voreres. La multa per aparcar a les voreres i zones de vianants pot arribar als 200 euros.