Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge amb una imatge de fons de cotxes a la carretera i al capdavant una rodona vermella amb els intermitents i el logo de la DGT

L'estranya multa de la DGT per no fer servir correctament aquesta palanca del teu vehicle

Tot i que no es tracta d'una sanció gaire freqüent, has de prendre nota perquè la DGT no et posi una multa

La DGT ha intensificat la seva vigilància sobre l'ús correcte dels intermitents al cotxe. Encara que molts conductors creuen que només cal activar els intermitents per evitar sancions, la realitat és més complexa.

Amb tot, la DGT pot multar-te si no fas servir els intermitents de manera adequada. En aquest article, t'expliquem quan i per què et poden multar i et donem alguns consells per evitar sancions.

La DGT et pot multar si fas servir els intermitents tard

La DGT estableix que els intermitents s'han de fer servir per indicar qualsevol canvi de direcció o maniobra que pugui afectar altres usuaris de la via. Això inclou girs, canvis de carril, avançaments i sortides de rotondes. No obstant, no n'hi ha prou d'activar els intermitents; també és crucial fer-ho amb prou antelació.

Si no actives els intermitents abans de girar o canviar de direcció, la DGT et pot multar. És important senyalitzar amb suficient antelació perquè altres conductors i vianants puguin reaccionar a temps. A més, estigues atent a aquestes altres situacions.

  • Avançaments: En avançar un altre vehicle, has d'activar els intermitents tant en iniciar la maniobra com en tornar al teu carril. No fer-ho pot resultar en una multa.
Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una persona conduint i al capdavant un moneder amb bitllets d'euro
Molt de compte perquè la DGT està a l'aguait dels conductors que no compleixen la llei | Pexels, cottonbro studio
  • Rotondes: En sortir d'una rotonda és obligatori senyalitzar amb els intermitents. Molts conductors obliden fer-ho, cosa que pot portar a sancions.
  • Canvis de carril: Si canvies de carril sense fer servir els intermitents, la DGT pot multar-te. Això és especialment important en autopistes i autovies, on la velocitat és més gran i les maniobres han de ser clares i predictibles.

La multa de la DGT per fer servir malament els intermitents

La multa per no fer servir els intermitents correctament és de 200 euros. Aquesta sanció s'aplica tant si no fas servir els intermitents com si els actives tard. La DGT considera que una senyalització tardana pot ser tan perillosa com no senyalitzar en absolut, ja que no dona prou temps a altres conductors per reaccionar.

Si vols conèixer alguns consells per evitar multes per fer servir malament els intermitents, segueix rigorosament els següents que t'exposem.

  • Anticipació: Activa els intermitents amb prou antelació. La DGT recomana fer-ho almenys 30 metres abans de la maniobra a zones urbanes i 150 metres a carreteres.
  • Consistència: Fes servir els intermitents en totes les maniobres, fins i tot si creus que no hi ha altres vehicles a prop. És una bona pràctica que us ajudarà a evitar multes i a millorar la seguretat viària.
  • Revisió: Assegureu-vos que els intermitents del cotxe funcionen correctament. Un error en el sistema de senyalització també pot portar a sancions.
  • Educació: Familiaritzeu-vos amb les normatives de la DGT sobre l'ús d'intermitents. Conèixer les regles us ajudarà a complir-les ia evitar multes.