Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos agents de la Guàrdia Civil de Trànsit duent a terme un control a la carretera

Evita dir això a un policia si et para per cometre una infracció: te'n penediràs

El millor que pots fer és demanar les proves pertinents a l'agent que t'ha enviat el cotxe

Quan un policia t'atura per superar el límit de velocitat permès, és crucial saber com actuar i què no dir. La Direcció General de Trànsit (DGT) té normes estrictes i qualsevol resposta inadequada pot empitjorar la teva situació. Avui t'aclarim què no has de respondre i com comportar-te per evitar problemes més grans.

Si un agent et para després de cometre una infracció, no l'admetis sense proves

Si un policia t'atura i t'acusa de superar el límit de velocitat, el primer que has de fer és mantenir la calma. No admetis la infracció sense veure les proves.

Dir alguna cosa com "Sí, anava ràpid" pot ser usat en contra teu. La DGT i els tribunals valoren molt les proves, així que és millor esperar veure el radar o qualsevol altra evidència abans de fer declaracions.

No discuteixis ni et posis a la defensiva

Discutir amb el policia o posar-te a la defensiva només complicarà les coses. Frases com "Vostès sempre estan buscant qui multar" o "Això és un parany" no us ajudaran.

Un Guàrdia Civil de Trànsit demanant la documentació a un conductor
Abans de confessar la infracció, heu de demanar les proves pertinents | Europa Press

Els agents estan fent la seva feina i és millor cooperar de manera respectuosa. Recordeu que ells tenen l'autoritat per imposar multes i qualsevol actitud negativa pot influir en la seva decisió.

Com actuar correctament quan t'envia parar un agent

En primer lloc, mantingues la calma: És normal sentir-se nerviós, però tracta de mantenir la calma. Respira profundament i escolta atentament allò que el policia ha de dir. A més, segueix aquesta sèrie de consells, que et vindran realment bé.

  • Sigues respectuós: Fes servir un to de veu calmat i respectuós. Frases com "Entenc, oficial" o "Gràcies per informar-me" poden ajudar a suavitzar la situació.
  • Demaneu veure les proves: Si us acusen de superar el límit de velocitat, demaneu veure les proves. Pregunteu de manera educada si podeu veure el radar o qualsevol altra evidència que tingueu.
  • No admetis la infracció sense proves: Com esmentem abans, no admetis res sense veure les proves. És el vostre dret veure l'evidència abans de fer qualsevol declaració.
  • Consulta amb un advocat: Si creus que la multa és injusta, consulta amb un advocat especialitzat en trànsit. Ells et poden ajudar a entendre millor la teva situació ia prendre les mesures adequades.

Ser detingut per un policia per superar el límit de velocitat pot ser una experiència estressant, però saber com actuar i què no pot dir marcar la diferència. No admetis la infracció sense veure les proves, no discuteixis ni et posis a la defensiva, i evita mentir sobre la velocitat.

Mantingues la calma, sigues respectuós i demana veure les proves. Seguint aquests consells, podràs manejar la situació de manera més efectiva i evitar penediments. Cooperar de manera adequada et pot ajudar a resoldre la situació de la millor manera possible.