La dura vida de l'Ana, la dona víctima d'homicidi a Barcelona

Era originària de Suècia i feia almenys dotze anys que vivia al carrer

L'autòpsia forense ha pogut determinar que es tracta d'un cas d'homicidi
L'autòpsia forense va determinar que es tractava d'un cas d'homicidi | Cedida

Fa quinze dies arribava la notícia que una el cos d'una dona havia aparegut sota el tràiler d'un camió. La policia apuntava al fet que es tractava d'una mort de caràcter violent al trobar el cos despullat de cintura cap avall. Unes setmanes després coneixem el nom i la vida de la víctima a través d'unes informacions aportades per 'El País' gràcies a la fundació 'Arrels'.

L'Ana I. era originària de Suècia, de 46 anys en feia almenys 12 anys que vivia al carrer segons afirma la fundació Arrels, qui assegura que va entrar en contacte amb ella per primera vegada l'any 2013. Ells mateixos descriuen a l'Ana com una persona cordial, alegre i bona, una persona a la qual recorden amb nostàlgia després que, lamentablement, aparegués morta al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona fa quinze dies.

La vida de la víctima va agafar un camí inesperat, després de viure ofegada en una situació de maltractament per part del seu marit, va decidir fugir a la ciutat comtal escapant d'un matrimoni. La sensació de culpa per deixar enrere la seva antiga vida va comportar un allunyament també de la seva família

En arribar a Barcelona va començar a treballar com a teleoperadora

En arribar a Barcelona va llogar una habitació i va començar a treballar com a operadora, però això no va ser suficient per saciar el sentiment de soledat i fracàs que havia anat creixent dins seu. Per aquest motiu, va deixar la feina i es va llençar a la festa, en aquell moment l'Ana passava dels 30 i de sobte es va veure sense companys ni diners per poder segir pagant seva habitació i les festes, quedant-se així al carrer.

El febrer de l'any passat, després de diversos anys sense llar, va començar a dormir en una habitació d'Arrels, a través dels quals sabem una mica més de la seva vida. El mitjà esmentat, qui ha pogut parlar amb diverses persones de la fundació, recull el testimoni d'una de les responsables, la Laia Vila. «La seva història és la història d'una dona al carrer, vulnerable» assegura, «són sempre maltractades i si arriben al carrer, és perquè estan molt malament» continua, referint-se a l'Ana i a qualsevol altra dona en la seva situació, «és la seva última opció».

Des de la fundació, en tot moment van intentar que estigués el menor temps possible fora, ja que a la intempèrie, malauradament segueixen sent maltractades, violades o colpejades, reduint els seus plans de futur i objectius al fet de deixar que els dies passin. Tot i l'intent de reinserció, la Laia expressa que en l'Ana «hi havia una situació de deteriorament cognitiu» a causa de l'efecte del consum continuat d'alcohol durant tants anys de la seva vida.

El dia que va aparèixer el cos va rebre una trucada

La Laia explica que el dia en el qual la policia va trobar el cos, va rebre una trucada on li preguntaven si l'Ana havia fet nit al centre després que algú llegís una notícia sense gaire més informació, en la qual es lamentava l'assassinat d'una «dona sueca, de 46 anys a Barcelona». Sempre segons el mitjà esmentat, la responsable va creure que no podia ser: «Com havia de ser tanta casualitat!» recorda. Ara, els pocs objectes personals de l'Ana segueixen al centre, apilats en bosses en una habitació a l'espera que algú els digui què fer. 

La investigació segueix oberta i els Mossos d'Esquadra continuen investigant el cas per saber qui la va matar, però això no ajuda a la Laia, qui expressa que en aquest cas «vam arribar tard», referint-se al suport que van poder oferir a l'Ana.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari