Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Santiago Niño Becerra amb un marc i una imatge de diners

L'economista Niño Becerra avisa què passarà a moltes llars: «No és positiu»

El català Niño Becerra confessa per què és preocupant veure les terrasses plenes

Si hi ha un expert que analitza al mil·límetre totes les circumstàncies que hi ha a Espanya, especialment a l'àmbit econòmic, aquest no és cap altre que Santiago Niño Becerra. Al llarg dels anys ha esdevingut un català més que conegut per la seva presència a tertúlies, sigui de ràdio o televisió, on intenta explicar la deriva que està prenent l'economia, especialment dins de les nostres fronteres.

Fa anys que l'economista de Barcelona es va fer molt popular per alertar de manera encertada aquella crisi galopant de 2008. Una que va fer tremolar milions de famílies i en què molts espanyols van perdre els seus treballs de manera alarmant. Amb el pas del temps, aquest ha anat donant píndoles, algunes positives i unes altres molt dramàtiques, i poques vegades s'ha equivocat.

Niño Becerra alerta del problema que aprecia amb les terrasses plenes de gent

Ara, Santiago Niño Becerra ens alerta de què pot passar d'aquí a poc a molts espanyols. I ha apuntat d'una manera destacada que vegem les terrasses dels bars plenes no és gens positiu en cap cas.

Primer pla de la cara de Santiago Niño Becerra
El català ha deixat preocupats milions d'espanyols. | TV3

El barceloní ha fet aquesta anàlisi en un fil a la xarxa social X, en què recorda que va assegurar i va predir alguna cosa l'estiu passat. Va exposar el 2022 que arribarien «temps complicats» i va assegurar que la gent semblava no pensar en les conseqüències econòmiques que podrien venir en el futur.

Segons el català, molts espanyols van gastar més del que podien, sense ser conscients de què podia arribar en poc temps. Sens dubte, el reconegut economista no parla per parlar i explica el que ningú no ha dit fins ara a Espanya.

«El crèdit al consum encara s'ha disparat amb TAES de gairebé el 13 %»

La reflexió que deixa l'economista de Barcelona fa pensar molt per la rotunditat de les seves paraules. «Som a la tardor de 2023 i l'expectativa de moments complicats és avui molt més gran que llavors. Però al carrer no es nota, al carrer, a les botigues d'alimentació, per exemple, sí», apuntava en un dels missatges publicats a X.

«Hi ha qui diu que és perquè 'Espanya està anant bé', altres parlen de l'estalvi acumulat durant la pandèmia de la covid. La veritat és que el 65 % d'aquell estalvi el va acumular el 20 % de les famílies. I que el crèdit al consum encara s'ha disparat amb TAES de gairebé el 13 %», exposa.

Imatge terrassa de bar al Raval de Barcelona
Per a l'economista de Barcelona, no és positiu veure les terrasses dels bars tan plenes. | Europa Press

Per si no n'hi hagués prou, l'economista de capçalera d'algunes televisions catalanes i espanyoles expressava que ara s'està començant a parlar del 'consum recompensa'. «Encara que deixi de gastar-se en altres coses, encara que sigui a crèdit».

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Niño Becerra considera que «s'ha entrat en un túnel perillós»

Amb tot, el català avisa tots aquells que no s'estan preocupant per les conseqüències que té aquesta pujada de la inflació. I és que deixa molt complicat el futur per a aquells que pensen que els tipus d'interès poden caure d'aquí a molt poc temps.

«Penso que part de la població ha entrat en un túnel perillós perquè la inflació seguirà. I els tipus no cauran demà. Per això que es veuran afectades negativament l'ocupació i les rendes salarials quan la demanda caigui», ha fet una predicció a les seves xarxes.

Per últim, el barceloní Niño Becerra, que ha sorprès tothom negativament en un nou fil de missatges a la xarxa social X, finalitzava la seva anàlisi amb aquesta manera tan preocupant per a tots. L'alarma és significativa per part de Becerra. «És a dir, avui i ara, veure les terrasses dels bars plenes i les carreteres col·lapsades els caps de setmana no és una cosa positiva».