Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb imatge d'un caixer automàtic i bitllets i dos cercles amb els logos de Banco Santander i BBVA

Ni BBVA, ni Santander: el banc amb què els estalviadors poden guanyar molts diners

Un banc ofereix un fons amb una rendibilitat del 9% durant tres anys

Els usuaris busquen la millor opció per confiar els seus estalvis. Avui dia són molts els bancs que ofereixen uns fons amb unes condicions molt avantatjoses als clients, però entre ells no hi ha ni BBVA ni Santander.

De fet, les principals entitats del país han estat sorpreses per la decisió adoptada per un dels seus grans competidors: ING. La postura del Banc Central Europeu d'elevar els tipus d'interès al setembre va provocar que el preu dels diners s'establissin al 4,5%; això suposa el nivell més elevat a 22 anys. Aquesta mesura es pren amb la intenció de contenir la inflació.

Aquells que tinguin una hipoteca se sentiran molt perjudicats per aquest tipus de decisions, però hi ha un altre grup de població que es pot beneficiar d'aquest augment dels tipus. I són els estalviadors.

Han pogut comprovar durant els darrers mesos com la rendibilitat dels fons i dels dipòsits s'incrementava de manera important. L'última proposta a tenir en compte arriba de la mà d'ING amb el Fons Taronja Garantit II, apunta La Razón.

L'oferta que posen a disposició dels clients és molt atractiva. Fins al punt que sembla pràcticament inabastable per a entitats com el BBVA o el Santander. Es presenta «amb una rendibilitat garantida del 9% (3% TAE)» si es conserva la inversió durant aquest període de tres anys.

Exterior d'una oficina del banc ING
ING ofereix una rendibilitat del 9% en tres anys | Google Maps

Ja està actiu des de principis d'octubre i els que estiguin interessats a contractar-lo disposaran d'un parell de mesos. El termini per signar-lo es tancarà el 20 de desembre.

Possibilitat d'abandonar el fons sense penalització

Des de l'entitat taronja expliquen que aquest fons inverteix al 100% en deute italià i que no requereix una quantitat mínima de subscripció. La rendibilitat del 3% TAE s'abona anualment en cas que l'usuari mantingui la inversió durant aquest temps.

Es pot donar el cas que hagi de fer ús d'aquest capital abans que finalitzi aquest període de tres anys. En altres entitats se sol penalitzar la retirada dels diners amb antelació, però a ING ofereixen unes finestres de sortida cada sis mesos sense que suposi cap tipus de comissió.

Indiquen que «el fons manté les característiques de la resta de fons de l'entitat» pel que fa a «senzillesa, transparència i baixos costos». Per mitjà d'aquest últim producte financer que acaben de llançar intenten facilitar als clients una minimització de regs. A això se li uneix una major «rendibilitat garantida en l'actual context».

Muntatge d'una persona traient diners d'un caixer automàtic i imatges de bitllets
Els clients busquen el banc que els proporcioni unes millors condicions | Pexels, Sukanant's Images

No és la primera vegada que engeguen un fons d'aquest tipus. El mes de juliol passat ja havien apostat pel Fons Taronja Garantit 2026 que va resultar ser tot un èxit. Va arribar fins als 160 milions d'actius sota gestió, cosa que va facilitar que llancessin una segona part.

L'entitat taronja recorda que la «proposta d'inversió» és de les «més competitives del mercat». Això és possible «gràcies a la seva filosofia de baixos costos i la relació de confiança i proximitat amb el client».

Un altre detall que ha permès a ING plantar cara a grans bancs com el Santander o el BBVA és «la simplicitat dels productes». A més de «l'absència de lletra petita, així com per la varietat». Expliquen que disposen d'una «oferta d'inversió diversificada que permet al client escollir l'opció que encaixi millor» amb els seus interessos.

La bona feina de la firma queda reflectida en les bones dades que presenta. Ha aconseguit «un creixement continuat a la seva àrea d'inversió», que puja fins als 14.760 milions d'actius sota gestió, destaquen.