Eduard Limónov, sobre el procés: «Puigdemont va ser un gallina»

L'escriptor i polític opositor radical de Putin presenta a Madrid el seu nou treball 'El llibre de les aigües'
Imatge arxiu Eduard Limónov
L'escriptor i opositor radical a Putin no ha volgut perdre l'oportunitat de dir la seva sobre el procés català  | Cedida

Del 31 de maig al 16 de juny el Parc del Retiro de Madrid es converteix novament en l'epicentre de la 78a edició de la Fira del Llibre. En ella els lectors es poden trobar amb alguns dels escriptors més coneguts del moment i aconseguir tornar a casa amb el seu llibre firmat. Aquest dissabte, entre els assistents, hi havia l'escriptor, polític i opositor radical a Putin, Eduard Limónov.

 

El rus es va fer conegut gràcies al llegendari personatge de la novel·la factual d'Emmanuel Carrère. Limónov ha visitat la madrilenya Fira del Llibre per presentar 'El llibre de les aigües', un text que va escriure, ara fa 20 anys, quan Putin el va enviar a una presó militar acusat de terrorisme tràfic d'armes.

 

«Puigdemont va tenir por»

En una entrevista a 'el Periódico', Limónov ha manifestat que Rússia «és una nació complexa amb problemes de fam i un clima molt sever» és per això que ha assegurat que «el govern hi ha d'estar a l'altura i ser també molt dur». Igual de dur ha estat quan ha parlat sobre la relació actual que mantenen Catalunya i Espanya.

 

En aquest sentit ha declarat que «el dia que van proclamar la independència havien d'haver pres el poder sense esperar més» i ha afegit, sense pèls a la llengua que «Puigdemont va tenir por. Puigdemont va ser un gallina». Tot seguit, ha acabat dient: «Si em pregunta de quin costat estic, li diré que estic del costat de qui resulti triomfador».

 

Recordem que el 27 d'octubre, el Parlament va declarar la República catalana independent i va instar al govern a aplicar els seus efectes desenvolupant la llei de transitorietat jurídica i obrint el procés constituent després que la proposta de JxSí i la CUP obtingués 70 vots a favor. En el text es declarava que Catalunya esdevenia un «estat independent en forma de República».

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari