Eduard Pujol en el seu escó al Parlament de Catalunya amb mascareta posada i una dona darrere

Eduard Pujol, forçat a deixar JxCat per denúncies internes d'assetjament sexual

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha destacat la resposta «contundent» de la formació nacionalista contra l'exdirector de RAC 1

El fins ara portaveu de JxCat al Parlament de Catalunya, ha fet pública aquest matí la seva decisió de renunciar a l'acta de diputat. Una notícia sorprenent, que el parlamentari ha justificat al·legant «motius personals». El motiu que hi ha rere aquesta decisió radical són unes acusacions d'«assetjament sexual».

Elsa Artadi, portaveu de la formació nacionalista, ha defensat la decisió «contundent i urgent» que s'ha pres contra l'exdirector de RAC 1. En aquest sentit, Eduard Pujol ha quedat «suspès de militància», a l'espera de veure com evoluciona la seva situació. 

El secretari general del partit, Jordi Sànchez, ha estat qui ha pres la decisió

Segons Artadi, el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, va tenir coneixement dels fets el passat diumenge durant un permís penitenciari, i una immediata reunió de la cúpula aquest dilluns ha decidit actuar amb contundència. «Són uns fets que poden apuntar a una conducta que podria ser considerada d'assetjament sexual», ha concretat Artadi.

És per això que JxCat ha apartat Pujol, ha «parlat amb ell» perquè renunciés a la seva acta de diputat –tal com el grup parlamentari ha anunciat aquest matí que ha fet ja- i ha decidit «suspendre de militància» l'exdiputat de forma cautelar. «Sànchez va decidir actuar de forma contundent i urgent. No ens pertoca al partit jutjar-ho, ni fer una investigació. Prenem mesures polítiques i acompanyem les persones que denuncien perquè no estiguin soles. És ell qui ha de donar explicacions», ha comentat Artadi, que s'ha negat a «donar més detalls dels fets», i s'ha limitat a explicar que les mesures preses han estat parlades amb la direcció del partit i compten amb l'aval del president del grup parlamentari, Albert Batet.

Eduard Pujol, qui va néixer a Martorell (Baix Llobregat) l'any 1969, va ser una de les mans dretes de Carles Puigdemont, qui va impulsar-lo com un dels seus candidats independents a les eleccions de 2017. Precisament des d’aquell any ha estat diputat i portaveu parlamentari de JuntsxSi. Ara, la seva etapa a la política ha quedat a l’aire fins que s’anunciï la decisió final del jutge.