YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Roba la identitat d'un infermer i treballa en ambulàncies durant la pandèmia a Catalunya

L'individu s'havia fet passar per mosso d'esquadra amb pistola i armilla antibales anteriorment

Diverses ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en línia
L'individu s'havia fet passar per mosso d'esquadra amb pistola i armilla antibales anteriorment | cedida

Nou i surrealista cas d'usurpació d'identitat en plena pandèmia. Un home s'ha fet passar per infermer i ha estat treballant en diferents ambulàncies a Barcelona i a la comarca del Maresme, aprofitant el col·lapse dels serveis sanitaris arran del coronavirus. L'individu, un veí de Mataró de 35 anys, va robar el número de col·legiat d'un infermer, el nom i primer cognom del qual, curiosament, coincidia exactament amb el seu, tal com avança 'El Caso'.

Amb la saturació pel coronavirus, diverses empreses d'ambulàncies el van contractar com a reforç. Com que firmava contractes puntuals, les empreses acceptaven les seves excuses per no aportar la documentació adequada i fer les corresponents comprovacions. L'individu presentava el número de col·legiat i aconseguia així passar desapercebut i tenir feina.

En una ocasió, l'empresa va exigir-li la documentació tot i les excuses, de manera que va decidit falsificar la fitxa tècnica que li demanaven. Aconseguia, per tant, el lloc de treball que volia, però un cop dins l'empresa, no tenia els coneixements necessaris per a realitzar-la, fet que va cridar l'atenció dels seus companys en una de les empreses. Van ser aquests mateixos els qui van buscar-lo pel nombre de col·legiat i es van adonar que era un farsant.

S'havia fet passar per mosso d'esquadra

Així les coses, el 9 d'octubre dues persones van denunciar-lo davant dels Mossos d'Esquadra. Una, l'infermer a qui havia robat el número de col·legiat, i l'altra, el responsable d'una de les empreses a les quals hauria estafat fent-se passar per un professional sanitari. Finalment, una setmana després, era detingut per intrusisme professional i falsificació de documents públic.

A més, el detingut tenia antecedents per furt, robatori i fins i tot per haver-se fet passar per un mosso d'esquadra el febrer d'aquest 2020, lluint una armilla antibales, segons explica el mitjà citat. La policia en va sospitar i, en escorcollar-lo, van descobrir que tenia una pistola i diversos distintius de vehicle oficial de la Generalitat, a més de walkie-talkies i un esprai de defensa personal, entre altres coses. El seu vehicle, a més, simulava un vehicle de la secreta del cos, amb llums blaves i sirena. L'home ha quedat en llibertat amb càrrecs.


Comentaris

envia el comentari