El conseller d'Educació, Josep Bargalló, en una imatge al Parlament de Catalunya parlant al micròfon

Educació anirà actualitzant setmanalment els protocols a les escoles i instituts

El conseller Josep Bargalló ha revelat que el departament ha gastat 5,5 milions d'euros en material de protecció

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha admès que les instruccions a les escoles «canviaran cada setmana, perquè cada setmana passaran coses noves». En rèplica al PSC-Units, Bargalló ha dit que des del Departament s'han fet diverses instruccions, entre el 30 de juny i aquest mateix dimecres, segons ha anat evolucionant la situació, i ho ha reivindicat perquè «el pitjor que es pot fer davant la pandèmia és no moure's».

Educació ha gastat 5,5 milions d'euros en material de protecció

D'altra banda, Bargalló ha concretat que el Departament ha fet una despesa de fins a 5,5 MEUR en material de protecció per a les escoles públiques, per afrontar el primer trimestre. El Govern ha començat una segona onada de compres per al segon trimestre. Bargalló ha detallat que han comprat 622.000 mascaretes reutilitzables, 883.000 quirúrgiques i 19.060 mascaretes FFP2; també 632.000 guants, 621.000 litres de gel, 6.000 dispensadors o 2.740 termòmetres, entre d'altres.El titular d'Educació també ha detallat que el Govern ha comprat mascaretes transparents perquè puguin utilitzar-les el professorat per a persones sordes. Ha dit que, si l'homologació és correcta, també podrien servir als professionals d'idiomes en moments d'explicacions fonètiques. La segona onada de compres de material de protecció, que el Govern ja està fent, segons ha detallat el conseller, es prepara de cara al segon trimestre. De totes maneres, calculen tenir el material d'aquesta segona onada disponible el primer trimestre per si cal ampliar les trameses.

Els alumnes majors de 6 anys hauran de dur mascareta les primeres 2 setmanes del curs

Avui també hem sabut, gràcies al director de Centres Públics de la Generalitat, Josep González Cambray, que els alumnes majors de sis anys hauran de portar mascareta a les escoles i instituts durant el nou curs. Es tracta d'una de les primeres actualitzacions de les mesures sanitàries per a l'àmbit educatiu, que ha aprovat el Procicat. La mesura es revisarà passades les dues setmanes, quan els grups escolars s'hagin estabilitzat, si bé es podria mantenir allà on la situació epidemiològica ho requereixi.