Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'una oficina del SOC amb diverses persones fent cua

Una popular marca, a punt d'acomiadar molts treballadors catalans

La companyia diu que la decisió no té res a veure amb la pandèmia del coronavirus

Imatge d'una oficina del SOC amb diverses persones fent cua
Imatge d'una oficina del SOC amb diverses persones fent cua | ACB

L'empresa tèxtil francesa Pimkie ha anunciat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà gairebé una cinquantena de persones que treballen al magatzem logístic i a l'administració situada a Montmeló del Vallès, segons detalla Metrópoli Abierta. La presentació de l'ERO, tal com assenyalen fonts sindicals a EFE, no té origen a la crisi de la pandèmia del coronavirus sinó que es tracta d'una decisió de la companyia de subcontractar la logística, que l'assumirà una empresa francesa.

Concretament, la mesura afectarà 51 dels 60 treballadors de l'empresa francesa. D'aquests, 46 són del servei de logística mentre que els cinc restants formen part de l'administració dels serveis centrals. D'altra banda, les persones que continuaran a l'empresa s'encarregaran de les àrees de comptabilitat, aprovisionament i recursos humans. 

Tal com indica el citat mitjà, a hores d'ara Pimkie no es planteja el tancament de cap de les prop de 80 botigues que té a Espanya. Cal recordar, que l'any passat l'empresa francesa ja va presentar un ERO que va afectar prop de noranta treballadors, principalment gent de les botigues, i que es van tancar una quinzena d'establiments.

 

Bosch inicia la negociació del tancament de la planta situada a l'Alt Penedès

El fabricant alemany de components per automòbils Bosch ha iniciat el procés de negociació amb els representants dels treballadors per procedir al potencial tancament l'any 2021 de la planta de Casteller i la Gornal, a Barcelona. La multinacional baixa la persiana de la fàbrica de l'Alt Penedès a causa de la reestructuració del negoci del netejaparabrisa de la divisió Electrical Drives, segons han informat diverses fonts de la companyia a Europa Press.

De fet, assenyalen que la decisió de finalitzar l'activitat productiva en aquest centre de producció de netejaparabrises, amb una plantilla formada per unes 300 persones, respon a la impossibilitat de trobar mesures que millori la seva rendibilitat. En aquest sentit, indiquen que en els darrers anys ha crescut la competència en el sector de fabricació de netejaparabrises del sector de l'automòbil, en la que també s'ha vist immersa la divisió Electrical Drives de Bosch.

«Aquesta situació s'ha agreujat en el darrer any, a causa de la caiguda de la producció mundial de vehicles. El negoci de l'equip original a Europa s'ha vist afectat significativament», expliquen des de la firma d'Alemanya. Amb motiu d'aquesta situació, Bosch va iniciar fa «molt temps» l'anàlisi per millorar la connectivitat per reorientar el seu negoci i aconseguir una «rendibilitat sostenible», amb l'objectiu posat al mercat europeu.