Retiren més lots d'un popular fuet a Catalunya per salmonel·losi

Un dels lots s'ha distribuït a Espanya

Imatge d'arxiu de diversos fuets en una xarcuteria, un sobre l'altre
Imatge d'arxiu de diversos fuets en una xarcuteria, apilats un sobre l'altre | Pixabay

El passat diumenge 6 de setembre, l'Agència de Salut Pública anunciava la retirada de diversos lots d'un popular fuet català arran d'un brot de salmonel·losi. Concretament, l'empresa osonenca Embutidos Solà va retirar quatre lots de fuet a França. Tot just després, les autoritats van avisar que també s'havien venut a les províncies de Barcelona i Girona, Aragó, Andorra i Bèlgica. Doncs bé, aquest dimecres l'empresa catalana ha afegit tres lots més a la llista per risc d'intoxicació alimentària.

A banda dels lots ja anunciats 20/22-03, 20/26-02, 20/26-03 i 20/27-01, ara cal sumar els 20/08-01, 20/08-02 y 20/22-02. D'aquests tres, només s'ha distribuït el lot 20/22-02 a Espanya, concretament a Madrid, Aragó, Andalusia, Cantàbria i les Illes Cànaries. Pel que fa als lots 20/08-01 i 20/08-02 s'han venut íntegrament a Lituània.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició (ASEAN) demana a tota aquella població que cregui tenir un dels fuets sospitosos que revisi bé l'etiqueta del producte. L'elaborador del fuet és Embutidos Sola SA i la marca comercial es pot trobar a través de: Embutidos Solà, Cabanes, La Granja, Calet, Solà i Maó, Don Teo, Cambasec, Sanglier, Fran-per, Vic d'Or, Tapas Pape, Julian Mairal o Reketukas.

Retiren diversos lots d'un popular fuet a Catalunya arran d'un brot de salmonel·losi

Segons va confirmar l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la partida de 'Fuet Cabanes 150 grams' va provocar presumptament 18 casos d'intoxicació a França entre el 8 de juliol i el 3 d'agost. Afortunadament, ara per ara no s'ha detectat cap persona afectada a Catalunya ni en altres comunitats autònomes.

L'empresa de Gurb detalla que va tenir constància de l'alerta el 25 d'agost passat, però després de retirar i analitzar els lots, totes les mostres han donat negatiu per salmonel·la. Ara, estan a l'espera dels resultats finals de França. Després del 25 d'agost, s'han fet tres inspeccions més a les instal·lacions d'Embutidos Solà el 27 i 31 d'agost, la darrera, el dijous 3 de setembre. Segons informava la companyia en un comunicat, «l'autoritat sanitària no ha trobat evidències per concloure que hi ha risc de salmonel·la a les instal·lacions», és per això que la fàbrica segueix en funcionament.


Comentaris

envia el comentari