El conseller d'Educació, Josep González Cambray després del ple del Consell Escolar

El Govern, «inflexible»: es manté l'inici del curs el 5 de setembre

Els sindicats no surten «contentes» del ple extraordinari del Consell Escolar | El conseller Cambray sosté que hi ha un ampli «consens» en avançar el calendari escolar i descarta una moratòria

Continua el pols entre el departament d'Educació i els sindicats de professors per l'inici de curs el 5 de setembre. Aquest dilluns hi ha hagut ple extraordinari del Consell Escolar, i el conseller de l'àrea, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat la proposta.

Una decisió que no ha estat del gust de tothom i hi ha sindicats que no surten «contents» després de la trobada amb el conseller. Un inici de curs escolar que farà parlar i ja hi ha convocada una vaga on es vol fer partícip tota la comunitat educativa.

«Consens» en avançar el calendari escolar

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es manté ferm en la seva decisió d'avançar el calendari escolar. A més, ha descartat completament una moratòria d'un any per poder implementar la mesura.

Unes declaracions que ha fet després de participar en el ple extraordinari del Consell Escolar, on ha comparegut per explicar la proposta plantejada pel seu departament. Així mateix, Cambray sosté que hi ha un ampli «consens» per aplicar des d'aquest pròxim curs aquesta mesura.

Cambray ha defensat la decisió del Govern i ha insistit en el fet que el pròxim curs començarà el 5 de setembre a les escoles i el 7 del mateix mes als instituts. «Hem vingut per prendre decisions, i ha de ser compatible amb el debat», ha subratllat.

En aquest sentit, ha assegurat que hi ha hagut «unanimitat» en considerar que era «una mesura bona». El conseller també ha afirmat que durant les pròximes setmanes es debatrà «com es farà» amb la resta del sector educatiu. 

Així mateix, ha recordat que aquesta mesura aportarà una major «conciliació» a les famílies, i que anirà acompanyada de «mesures addicionals» perquè els mestres puguin començar amb garanties el pròxim curs.

El titular d’Educació s’ha mostrat obert a estudiar «totes les propostes i aportacions», però ha tancat la porta a tirar endavant una moratòria d’un any per implementar el nou calendari, tal i com se li ha plantejat al ple per part de la majoria dels assistents. «No podem demorar les transformacions educatives i tenim el temps suficient per definir el com», ha assegurat.

Carreguen contra el conseller

Els sindicats del sector han estat clars en aquest aspecte des de fa dies. No estan gaire d'acord amb aquesta mesura i aquesta última setmana demanaven la dimissió del conseller d'Educació.

Ara, després del ple extraordinari del Consell Escolar, organitzacions com USTEC i aFFA han expressat que no surten «contentes». Tots dos sindicats han estat molt clars i han carregat contra la posició «inflexible» del conseller Cambray. També han lamentat que la majoria han sortit contentes «per les formes», però no pels «continguts».

El representant d’USTEC, Xavier Díez, ha valorat que el conseller «sigui una persona molt hàbil» des del punt de vista dialèctic, però n’ha criticat la seva posició «totalment inflexible». «Fa veure que reconeix que les formes no han estat les adequades, però no rectifica i vol tirar endavant la proposta», ha assegurat.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el representant d’aFFaC, Jordi de Carreres, que ha afirmat que el «consens» ha estat en demanar la moratòria, però que el conseller s’ha negat, «tot i parlar de debat i negociació».

Carreres ha admès que els preocupa que es vulgui «implementar una jornada intensiva privatitzant part de l’espai lectiu», i ha reconegut que des de la seva associació han sortit del ple «decebuts» en alguns aspectes.