Mans d'un nen dibuixant sobre un paper

Educació torna a descartar el tancament de les escoles però obre la porta més mesures en la postobligatòria

El director de Centre Públics, Josep González Cambray, ha assenyalat que la presencialitat es mantindrà «fins a les últimes conseqüències»

El director general de Centres Públics del Departament d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha assegurat que el tancament dels centres educatius «no està sobre la taula» ara mateix. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha insistit en l'aposta per mantenir la presencialitat i, en cas que no hi hagi alternativa, ha garantit que serà «l'últim que es tancarà».

En canvi, ha reconegut que sí que està sobre la taula estendre el sistema d'educació híbrida o altres mesures en la postobligatòria, ja que el comportament del virus és diferent entre adolescents que entre nens. En aquest sentit, el secretari de Salut, Marc Ramentol, ha dit que la presencialitat a l'escola s'ha de poder mantenir «fins a les últimes conseqüències».

Cambray no descarta «cap escenari» i avisa que tot dependrà de la pandèmia

Tant Cambray com Ramentol han defensat que les xifres de què disposen des de l'inici de curs indiquen que la transmissió es produeix fora dels centres educatius i que la taxa de positivitat és inferior en el col·lectiu d'edat pediàtrica. Amb l'empitjorament de la situació, Cambray ha reconegut que també augmentaran els casos a les escoles i instituts però ha insistit que això voldrà dir «que la covid entra a l'escola a través de la presència a la comunitat».
 

Pel que fa a l'etapa postobligatòria, Cambray no ha descartat «cap escenari en funció de com evolucioni la pandèmia», tot i que ha assegurat que la voluntat és allargar la presencialitat «el màxim possible». El secretari ha dit que el sistema educatiu no viu aïllat de la comunitat i que per això es prendran mesures segons les decisions que vagi prenent Salut i el Govern.

El Govern estudia un confinament de cap de setmana per reduir contagis

El que sí que es troba sobre la taula del Govern, i així ho ha confirmat aquest dilluns la consellera Meritxell Budó, és un hipotètic confinament de cap de setmana, per evitar desplaçaments i reduir, d'aquesta manera, la transmissió de la Covid-19. Una mesura que des de la Vall d'Hebron han apuntat que podria ser efectiva, però que encara no ha estat prou discutida.