Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de gots d'aigua i vinagre i formiga

L'efectiu truc per mantenir les formigues lluny de casa teva a la primavera

El rebost, la cuina o el bany poden atraure les formigues, per la qual cosa saber com espantar-les és imprescindible

Les formigues sempre es mouen en grup, formant files per trobar aliments per portar els seus nius. És el seu mètode de treball i la manera com podem veure-les al camp i altres espais naturals.

Tot i això, la imatge deixa de ser idíl·lica quan les trobem dins de casa. No solen ser perilloses, però el cert és que sí que són força molestes. De fet, si no les elimines, la colònia acabarà creixent, podent provocar mals majors.

Això és el que has de fer per evitar la presència de formigues

A ningú li agrada tenir la casa plena de formigues, cosa que pot passar, sobretot, en èpoques com la primavera i l'estiu. Per mantenir la vostra llar protegida, és convenient prendre diferents mesures que us asseguraran que quedin lluny.

Entre les més efectives hi ha l'ús del vinagre de neteja o el vinagre blanc. Les formigues es comuniquen a través de feromones, que són les que indiquen a altres que han aconseguit menjar.

Fes servir vinagre blanc de neteja diluït al 50% amb aigua per eliminar el rastre a parets i terres. Això també les repel·leix a causa de la seva olor.

Altres trucs i consells igual d'útils

Evita la humitat

Una de les primeres coses a tenir en compte és que les formigues no necessiten gaire aigua per viure. Un drap humit o una catifa poden ser suficients per atraure-les, així com les aixetes que degoten. Per això, t'has d'assegurar que tot estigui sec.

Cuida el teu rebost

El rebost és el lloc que més agrada a les formigues. Qualsevol aliment pot atreure-les, per la qual cosa és recomanable guardar productes com ara la farina, el sucre o els fruits secs en envasos hermètics. Fes el mateix amb el menjar de la teva mascota.

Neteja la teva cuina

Un altre dels racons que més les atrauen és la cuina. Neteja qualsevol resta de menjar, molles de pa o qualsevol altre aliment. En cas contrari, les formigues continuaran passejant per casa teva.

Galleda verda amb productes de neteja i cercle vermell amb persona netejant
Netejar la cuina i el rebost és clau per mantenir les formigues allunyades | Pexels, Kaspars Grinvalds

Repara les esquerdes

Segellar les esquerdes de la paret o de les rajoles és un altre bon consell, així com de les rajoles del terra. Aquesta mesura preventiva farà que les formigues quedin lluny de casa teva.

Fes servir aquestes olors

Olors com l'oli de menta, la llimona o la canyella aconsegueixen espantar les formigues. Col·loca aquests olis diluïts en aigua i alcohol dins un polvoritzador per després aplicar a les zones on hi hagi formigues per mantenir-les allunyades.

Si les has vist caminar per algun racó del teu habitatge, un altre bon truc consisteix a empolvorar una mica de pebre o canyella pel seu camí.

Utilitza bòrax

Realitza una barreja de bòrax, una part de sucre i dues d'aigua, xopa bosses de cotó i ves deixant-les al camí de les formigues. En 24-48 hores, el verí començarà a fer efecte, aconseguint eliminar tant les formigues com les larves.

Això és el que mai has de fer per eliminar les formigues

Una cosa molt comuna en veure formigues és treure l'insecticida. Tot i això, no sempre és una bona idea, ja que el més probable és que hi hagi un niu que no hagis vist i no només uns quants insectes.

A més, quan les formigues obreres albiren un perill, avisen i la reina divideix la colònia, produint més larves. És a dir, aconseguiràs que el problema no se solucioni, sinó que es multipliqui.