Un ciclista i diversos corredors en un camí rural a l'Empordà

El límit del municipi per fer esport, eliminat a partir de la fase 2

A Catalunya, les regions del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran ja poden gaudir de la mesura

El BOE ha eliminat aquest dimecres, 27 de maig, el límit del municipi per fer esport i també el d'un quilòmetre de distància  del domicili per sortir a passejar per a tots aquells territoris que ja estiguin en fase 2. També s'eliminen les franges per practicar esport, excepte a les hores reservades per a  persones més grans de 70 anys, és a dir, entre les deu del matí i les dotze del migdia i entre les set i les vuit del vespre.

D'aquesta manera, doncs, a Catalunya ja es poden beneficiar d'aquesta mesura les tres regions sanitàries que es troben en fase 2: Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu i Aran. Si el Ministeri de Sanitat aprova la proposta feta pel Govern, a partir de dilluns també accedirien a aquestes condicions els territoris de les comarques de la Catalunya Central i Girona. Pel que fa a les regions metropolitanes i a la ciutat de Barcelona, es preveu que puguin entrar en fase 2, com a molt aviat, el proper 8 de juny.

Es pot sortir al carrer més d'una vegada al dia

La mesura arriba poques hores després que el govern espanyol hagi publicat un decret al Butlletí Oficial de l'Estat que elimina les franges horàries dels nens i dels adults en fase 2 i també permet sortir al carrer més d'una vegada al dia. A més, també remarca que els ajuntaments podran establir limitacions d'accés i d'aforament a les platges per assegurar la distància interpersonal d'almenys dos metres entre banyistes.

Els municipis, continua, podran establir límits en els temps de permanència, així com en l'accés als aparcaments per facilitar el control de l'aforament. El BOE estableix que cada banyista haurà de tenir disponibles quatre metres quadrats. L'ordre entra en vigor aquest mateix dimecres.