Zoo de Barcelona

Eliminen un dels espais més emblemàtics del Zoo de Barcelona després de gairebé 30 anys

El principal objectiu del Zoo  és la conservació, la recerca i la divulgació de la fauna

Els temps canvien amb el pas dels anys. Fet que ha comportat que la societat cada vegada tingui més consciència davant el sofriment animal.

Els zoològics, convertits anys enrere en atraccions d'entreteniment per a grans i petits, han hagut de canviar el seu paradigma. 

Un exemple és l'Aquamara del Zoo de la ciutat comtal. Al llarg dels seus moltíssims anys d'història, el Zoo de Barcelona inaugurat l'any 1892, ha hagut d'evolucionar davant els nous pensaments pel que fa al benestar animal.

L'Aquamara de Barcelona serà destruït 

El Zoo de Barcelona enderrocarà aquest mes de juny l'Aquarama i construirà una reserva d'animals.

On temporalment se situaran diverses espècies d'animals mentre es reformen els seus recintes, han informat fonts municipals aquest dilluns a 'Europa Press'.

Segons ha avançat 'Betevé', la reserva s'inaugurarà a principis del 2023 i serà una zona amb dormitoris, condicionada per allotjar les diferents espècies de manera temporal.

A més a més, està previst enderrocar el delfinari, actualment en desús, després que els tres últims dofins que hi vivien es van traslladar a Atenes, Grècia, el juliol del 2020, tot i que encara no hi ha data concreta per a la demolició.

Un nou model de zoo

El pla estratègic del 2019 va posar de manifest que el principal objectiu del Zoo  és la conservació, la recerca i la divulgació de la fauna.

Així doncs, l'espai que obtindrà l'establiment amb l'enderrocament de l'Aquamara, és clau per avançar en aquest nou model de zoològic. 

En unes declaracions a 'Betevé', el director del Zoo de Barcelona, Antoni Alarcón, ha explicat el següent:

«No tenim animals per tenir-los, els tenim per ser els garants del patrimoni genètic actual, per si algun dia, esperem que no, s’han de reintroduir a la natura».

Delfinari del Zoo de Barcelona
El delfinari del Zoo, també serà destruït. | EP

El delfinari té els dies comptats

El delfinari del Zoo de Barcelona no s'utilitza des de l'any 2015. Quan es va decidir no realitzar més espectacles on s'exhibien els animals aquàtics, ja que es va considerar denigrant per als animals, fet que rosava el maltractament dels mamífers.

Així, l'Ajuntament de Barcelona va prendre la determinació d'enderrocar, també, el delfinari.