Elionor conclou la reunió del patronat de la Fundació Princesa de Girona en català

La princesa ja va participar per primera vegada en 2019 en l'acte de lliurament dels premis i també va parlar en català

Primer pla de la Princesa Elionor
La princesa Elionor ha conclòs  | GTRES

El rei Felip VI ha expressat aquest divendres el seu compromís amb la Fundació Princesa de Girona i, a través d'ella, amb les demandes de la joventut pel bé del «futur comú», en un acte en el qual ha estat acompanyat per l'hereva de la Corona, presidenta d'honor de la fundació.

Els reis han presidit aquest divendres en el Palau del Pardo la reunió del patronat de la Fundació i, sense que estigués anunciat prèviament, han estat acompanyats per les seves filles. Al final de l'acte, després del rei ha pres la paraula Elionor, que ha agraït el seu treball als patrons i els treballadors de la fundació, i també als premiats, i tot seguit ha pronunciat unes paraules en català.

«Tant de bo que aviat puguem lliurar els nostres premis com a tots ens agradaria; la nostra Fundació continuarà sent el gran referent de suport al talent jove del nostre país», ha dit, reafirmant el missatge de compromís que havia dirigit el seu pare.

En un moment en què tots els ulls estan posats en el rei emèrit i en si tornarà a Espanya després de la seva regularització fiscal, el cap de l'Estat ha participat en un acte al costat de la seva hereva relacionat amb la joventut, ja que la Fundació Princesa de Girona premia a joves talents, i relacionat amb una entitat no exempta de dificultats, pel boicot de la Generalitat i l'Ajuntament de Girona a la seva cerimònia de lliurament de premis.

Els joves: els grans afectats per la pandèmia

En les seves paraules, segons ha informat Sarsuela, el rei ha posat el focus en què el patronat se celebra en un moment en què a Espanya, a Europa i pràcticament a tot el món la pandèmia està deixant conseqüències molt dures per a molts sectors socials, però en particular per als joves.

Per això, ha defensat la comesa de la fundació: «Manté la necessitat de seguir amb força davant la realitat de la nostra joventut, que demanda un esforç continu pel bé del nostre futur comú com a societat i com a país», ha declarat.

En l'acte híbrid —presencial i telemàtic—, en el qual han participat prop de 60 patrons de la Fundació, el Patronat ha aprovat l'informe d'activitat 2020 i el pla d'actuació per a l'any vinent.

La princesa Elionorja va participar per primera vegada en 2019 en l'acte de lliurament dels premis, en una cerimònia que es va celebrar a Barcelona a finals d'any entre fortes mesures de seguretat i en la qual també va pronunciar unes paraules en català.


Comentaris

envia el comentari