La princesa Elionor al Congrés dels Diputats

La Casa Reial anuncia que Elionor estudiarà batxillerat a l'estranger

La princesa Elionor farà les maletes i marxarà per primera vegada d'Espanya per cursar els seus estudis de batxillerat al Regne Unit

La Casa Reial ha anunciat a través d'un comunicat que la Princesa d'Astúries cursarà el programa d'estudis del Batxillerat Internacional de la institució educativa Col·legis del Món Unit (UWC) en el UWC Atlantic College de Gales, el Regne Unit.

La Princesa Leonor s'ha sotmès a un procés de selecció exigit per la Fundació Comitè Espanyol dels Col·legis del Món Unit (UWC Espanya), que consta d'una fase inicial de preselecció, desenvolupada de manera anònima per cada candidat, i d'una fase final, llevada a cap de manera telemàtica amb diferents proves.

La notícia agafa tothom per sorpresa, ja que la Casa Reial ho ha anunciat de sobte i amb encara la notícia latent de la fuga de Joan Carles I als Emirats Àrabs. Elionor, en una situació totalment diferent, també farà les maletes pròximament i marxarà a Gales, on hi cursarà els seus estudis de batxillerat. 

El comunicat sencer de la Casa Reial

«Ses Majestats els Reis anuncien que Sa altesa Reial la Princesa d'Astúries cursarà el programa d'estudis del Batxillerat Internacional de la institució educativa Col·legis del Món Unit (UWC) en el UWC Atlantic College de Gal·les, el Regne Unit.

La Princesa Leonor s'ha sotmès a tot el procés de selecció exigit per la Fundació Comitè Espanyol dels Col·legis del Món Unit (UWC España), que consta d'una fase inicial de preselecció, desenvolupada de manera anònima per cada candidat, i d'una fase final, duta a terme de manera telemàtica amb diferents proves.

El programa acadèmic es desenvolupa en dos cursos (2021-2022 i 2022-2023) i comprèn tant matèries de ciències com de lletres. Aquest programa es completa amb un curs interdisciplinari comú sobre teoria del coneixement, una monografia de caràcter investigador, així com un programa especial de creativitat (teatre, música, art, etc.) acció (esports) i una activitat que impliqui un servei a la comunitat (suport en escoles locals, treball amb nens amb discapacitat intel·lectual, tercera edat, primers auxilis, manteniment de costes i boscos pròxims, control dels índexs de contaminació mediambiental, cura i recuperació d'espècies animals, rescat marítim, guardacostes, etc.). La incorporació al col·legi està prevista entre finals d'agost i primers de setembre. La Princesa Leonor residirà, com la resta d'alumnes, d'acord amb el règim d'internat que el UWC Atlantic College té establert dins del seu recinte, on disposa de diverses cases en les quals els alumnes es distribueixen per grups de nacionalitats, orígens i confessions diferents, que conviuen amb professors i empleats del centre. El cost del batxillerat internacional que cursarà la Princesa d'Astúries serà satisfet en la seva integritat personalment per Ses Majestats els Reis amb la seva assignació anual i ascendeix a la quantitat de 67.000 lliures esterlines.
La Princesa d'Astúries compatibilitzarà aquest període de la seva educació amb el progressiu desenvolupament dels seus compromisos institucionals a Espanya.


Col·legis del Món Unit (UWC) és un moviment educatiu global que fa de l'educació una força per a unir a les persones, les nacions i les cultures per la pau i un futur sostenible. Es caracteritza pel seu esperit obert i crític. No té cap condicionament religiós, polític o de qualsevol altre signe. La seva única ideologia és la dels seus propis ideals i fonaments pedagògics: una educació per a la pau que creï en la convivència intercultural. En els seus centres es respecten totes les opcions ideològiques o confessionals, sempre que es basin en el respecte cap al qual pensa de manera diferent a la pròpia.
Els UWC brinden una experiència educativa estimulant i transformadora a un grup de joves deliberadament divers, per a inspirar-los al fet que es converteixin en agents de canvi positiu d'acord amb els valors fonamentals de UWC: enteniment internacional i intercultural, respecte i valoració de la diversitat, responsabilitat personal i integritat, respecte mutu, esperit de servei, respecte pel medi ambient, sentit d'idealisme, acció, desafiament i exemple personal.


Els col·legis UWC es converteixen en una petita comunitat internacional en la qual joves de tot el món tenen l'oportunitat de conviure i estudiar junts. Així, en un col·legi pot haver-hi unes 80 nacionalitats, amb alumnes procedents de diversos estrats econòmics. Els estudiants són seleccionats en atenció del mèrit i del potencial dels candidats. La seva condició econòmica no és determinant en el procés de selecció. El 75% dels alumnes compta amb una beca total o parcial. S. M. el Rei va informar el Senyor President del Govern d'aquest nou període de l'educació de la Princesa d'Astúries».