Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Elizabeth, la nena de 12 anys morta a Florida (Estats Units) per coronavirus

La trista història de l'Eli, la nena de 12 anys que va morir per coronavirus

La seva mare ha demanat que la gent porti la mascareta com una mostra «d'amor i compassió»
Elizabeth, la nena de 12 anys morta a Florida (Estats Units) per coronavirus
La trista història de l'Eli, la nena de 12 anys que va morir per coronavirus | Dignity Memorial

Elizabeth McNew era una nena de 12 anys que va morir el passat 25 de setembre a Florida, als Estats Units, després de lluitar deu dies contra el coronavirus. La seva prematura mort ha commocionat molta gent a la regió, però especialment la seva mare, que ha demanat a la resta de gent que facin servir la mascareta «com una mostra d'amor i compassió» cap als altres. 

Elda McNew, la mare de la petita, va assegurar en una entrevista que «seria genial que la gent pensés en una regla d'or: fes pels altres el que t'agradaria que fessin per tu. Necessitem trobar una mica d'amor i compassió l'un per l'altre». Elda explica que Elizabeth era una nena creativa, alegre i amb molts amics, i que «no li importava si eres un nen o una persona de 100 anys. Ella sempre s'aturava a conversar i a fer-te una abraçada».

La mare de la nena explica que la família havia tingut molta cura d'ella i de prendre mesures per no contagiar-se. De fet, assegura que sempre van portar la mascareta en públic. Brad, el pare d'Elizabeth, policia de professió, portava també sempre la mascareta i quan arribava a casa cada dia es dutxava i es canviava de roba per evitar contagiar la seva família. 

Malgrat tots els seus esforços, finalment la malaltia va arribar a casa i en Brad va començar a tenir tos i altres símptomes, motiu pel qual li van fer la prova i va donar positiu. Uns dies després va ser la petita Elizabeth qui va començar a presentar símptomes, en principi lleus, com el seu pare, però el seu estat va anar empitjorant fins que la van portar a l'Hospital Infantil Wolfson, on va quedar ingressada.

Com que el seu estat de salut no millorava, van sotmetre la nena a una traqueotomia i li van donar medicaments per ajudar a controlar els símptomes. Elizabeth només podia comunicar-se amb els seus pares a base de 'sí' i 'no'.

Elizabeth va morir amb 12 anys

Els dies van anar passant i la seva família resava perquè Eli comencés a millorar: «Quan li deia que la gent l'estimava es posava a plorar», afirma la seva mare Elda. Finalment, el 25 de setembre, deu dies després de començar els seus símptomes, Elizabeth va morir a l'hospital. Només tenia 12 anys. La seva mare ha explicat que la seva fe «l'ha ajudat bastant» a superar aquest moment tan traumàtic per a qualsevol pare.

Així, l'Elizabeth s'ha convertit en una nova víctima del més d'un milió que ja han mort a tot el món pel coronavirus, demostrant que, tot i que els grups dels nens i els més joves no són els més afectats per les conseqüències més greus de la Covid-19, la malaltia també els afecta i en algunes ocasions també pot provocar fins i tot la mort.