Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Homenatge a Pau Donés

L'emotiu homenatge que ha rebut Pau Donés per part dels seus veïns: ha estat «màgic»

S'ha gravat un videoclip en honor al cantant

La Vall d'Aran ha celebrat aquest dissabte l'acte 'El Valle Grita', una mostra de reconeixement i afecte al vocalista del grup musical 'Jarabe de Palo', Pau Donés. 

Més d'un miler persones han participat en l'enregistrament d'un videoclip col·lectiu per homenatjar la trajectòria artística i humana del líder del cantant, guitarrista i compositor mort l'any 2020. 

Músics i admiradors de l'artista han interpretat de manera col·lectiva una de les seves cançons més significatives, 'Grita'. 

La Vall d'Aran era molt estimada per al cantant

El promotor de la idea, el músic Mario Carnero, ha dit que han buscat que les veus i instruments musicals ressonessin a les muntanyes que el cantant estimava tant, i que fossin testimonis d'un acte en el seu record.

El cantant tenia un estret vincle amb l'Aran, ja que era de la Ribagorça, concretament del petit poble de Montanuy. 

Molts veïns de la Vall d'Aran i també de Montanuy no s'han volgut perdre l'homenatge, però també hi han participat ciutadans que s'han desplaçat d'altres punts de la demarcació de Lleida i d'arreu de l'Estat espanyol.

Un videoclip en honor a Donés

Carnero ha explicat que música, art, amistat i naturalesa s'han unit per sempre en aquest paisatge i que l'esdeveniment es podrà veure a tot el món a través del videoclip que s'ha enregistrat. 

En aquest enregistrament també hi ha participat l'Orquestra Simfònica de l'Escola de Música de l'Orfeó Lleidatà. 

Amb els instruments sobre la neu, han interpretat la peça.

Homenatge a Pau Donés
L'homenatge al cantant ha estat molt emotiu. | ACN

Un esdeveniment molt emotiu

'El Valle Grita' s'ha convertit en un acte únic en record de l'artista i 'Grita', una de les cançons més conegudes del grup Jarabe de Palo, en un tot un himne d'homenatge al cantant.

Un cop finalitzat l'acte, Carnero ha destacat que el que s'ha viscut al Pla de Beret ha estat «meravellós i increïble» i que tothom ha tingut a «les emocions arran de pell». 

Per aquest músic, poder recordar a Pau Donés envoltat de muntanyes nevades ha sigut «màgic» i poder-ho compartir amb aficionats vinguts de diferents punts d'Espanya i alguns de l'estranger, com França o Itàlia, ha estat «molt emotiu».