YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Tornen a empitjorar les principals dades de la Covid-19 a Catalunya

Baixa lleugerament la pressió hospitalària, tot i haver-hi una persona més ingressada a l'UCI

Pla general de diversos sanitaris del Clínic posant-se EPI a l'UCI amb malalts de Covid-19
La pressió assistencial als hospitals catalans s'ha reduït en les últimes 24 hores. | ACN

Els indicadors epidemiològics sobre la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya continuen a l'alça. Segons les dades publicades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, augmenten pràcticament totes les dades, exceptuant la incidència a 14 dies i el número de persones ingressades (malgrat haver-hi un pacient més a l'UCI respecte a l'últim balanç). El risc de rebrot i la velocitat de propagació (conegut com l'Rt) són lleugerament més elevats que en el darrer recompte i s'han reportat 25 noves morts, que fan augmentar fins a 21.113 la xifra de defuncions a Catalunya des de l'inici de la pandèmia.

Nou augment de l'Rt i del risc de rebrot

Si divendres la pandèmia a Catalunya tornava a entrar en expansió després que l'Rt se situés per sobre de l'1, les dades d'avui dissabte semblen confirmar aquesta tendència a l'alça. Actualment, la velocitat de propagació és d'1,04 (un 0,03 més respecte a divendres i un 0,05 més respecte a dijous).

Una evolució similar viu el risc de rebrot. Si dijous aquest indicador se situava als 190, divendres ho feia als 192 i avui ja es troba a 196. L'augment és lleuger, però la tendència en els darrers dies va a l'alça, tant en l'Rt com en el risc de rebrot.

Tímid descens de la incidència a 14 dies

Si bé les principals dades augmenten, també hi ha un indicador que pateix un tímid descens. És el cas de la incidència a 14 dies del virus, que en les últimes dades del Departament de Salut es troba a 191,44, una xifra lleugerament inferior als 191,67 de divendres. Tot i el descens poc destacat, la tendència també sembla anar a la baixa, ja que dijous aquest indicador se situava als 193,60.

Menys pressió hospitalària, però un ingressat més a l'UCI

L'apartat més positiu de les dades publicades pel Govern és el de la pressió hospitalària. Si bé és cert que actualment hi ha 407 persones a l'UCI (una més que en l'últim balanç publicat), el número total de persones ingressades als hospitals catalans ha baixat. Les últimes 24 hores s'ha donat l'alta a 73 persones, provocant que actualment hi hagi un total de 1.354 persones ingressades. 

Altres dades

D'altra banda, a Catalunya també s'han declarat 1.291 nous casos confirmats per PCR o per test antigen, que fan un total de 539.330. El 5,04% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu. Pel que fa al procés d'immunització de la població, amb les dades actualitzades aquest dissabte hi ha 663.563 vacunats amb la primera dosi (+3.927) i 343.431 amb la segona (+24.414).


Comentaris

envia el comentari