Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un grup d'empresaris treballant en una oficina

Les ajudes del Govern ajuden a mantenir 9.696 llocs de feina a Catalunya durant la pandèmia

Gairebé 1.200 companyies s'han beneficiat d'una mitjana de 12.328 euros

Imatge d'un grup d'empresaris treballant en una oficina
Empresa calcula que les ajudes han ajudat a mantenir més de 9.000 llocs de feina  | LleidaDiari.cat

La línia d'ajuts per a micro i petites empreses industrials del departament d'Empresa de la Generalitat ha aconseguit ajudar a mantenir 9.696 llocs de feina indefinits, segons ha informat aquest matí la conselleria que encapçala Ramon Tremosa.

L'ajut va ser activat el mes de juny amb una dotació de 14,1 milions d'euros i ha servit per pagar despeses estructurals i fixes de 1.148 companyies industrials, que han rebut de mitjana uns 12.328 euros. Prop del 50% de les empreses que han rebut ajuts són de l'àrea metropolitana (566), el 20% de comarques centrals (233), seguits de les gironines (8,36%) i el Camp de Tarragona (6,27%).

Concretament, les empreses que s'han beneficiat dels diners tenen menys de 49 treballadors, van acreditar una reducció en el volum de vendes del 33% o superior entre l'1 de març i el 30 d'abril de 2020 en relació amb el mateix període de l'any 2019. Els ajuts s'han dirigit a companyies manufactureres i de serveis de producció i les de serveis de producció, i les que els han rebut tenen el compromís de mantenir llocs de feina indefinits entre l'1 de març i el 31 de desembre.

La crisi del coronavirus està afectant majoritàriament el turisme

A més, el conseller Ramon Tremosa també ha parlat sobre les exportacions, i ha assegurat que Catalunya tancarà l'any amb una caiguda menor a la prevista en els primers mesos de la pandèmia, quan la davallada era de prop d'un 40%. En aquesta línia, Tremosa ha explicat que la crisi del coronavirus està afectant especialment el turisme, històricament considerat com a sector refugi, mentre que algunes indústries, com la química, agroalimentària o farmacèutica, estan anant «molt bé».

Per això, el conseller ha reivindicat la internacionalització de Catalunya com una via per superar la crisi econòmica derivada de la pandèmia. «L'obertura i la internacionalització sempre han anat molt bé a l'economia catalana, perquè ha permès superar crisis, guanyar inversions internacionals i créixer econòmicament», ha manifestat en l'acte d'inauguració de la Setmana de la Internacionalització d'ACCI, un esdeveniment que cal recordar que se celebrarà en format virtual fins al divendres 4 de desembre.

Durant la seva intervenció, Tremosa ha recordat que la crisi de la Covid-19 està afectant especialment el turisme internacional, entès com a sector tractor de la restauració i el comerç, entre d'altres. Per aquest any, vaticina que les exportacions tindran una caiguda menor a la prevista en els mesos d'abril o maig.

Finalment, el conseller d'Empresa ha assegurat que l'actual crisi és «molt diferent» a les anteriors, històricament amb un gran impacte en les finances o la indústria. En qualsevol cas, ha reivindicat la internacionalització com una solució a la crisi i ha recordat que Catalunya ha superat diferents recessions «obrint-se a l'exterior».