L'anunci que ha fet avui el Govern sobre els comerços de Catalunya

Empresa destina 8,8 MEUR a ajuts al comerç per impulsar la transformació digital i fomentar la competitivitat

El Departament d'Empresa i Coneixement destinarà 8,8 milions d'euros a 8 programes orientats especialment a la transformació digital i a l'impuls de nous models de gestió del comerç. El pla inclou una línia de foment de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs) i ajuts específics al comerç en municipis turístics. 

En els pròxims dies es publicaran les convocatòries

Així mateix, contempla un programa per a l'obertura de locals comercials buits i millora i reforma d'establiments, i una altra línia de suport a la transformació digital de les empreses comercials. A més, preveu un programa per a la reactivació i transformació de la moda catalana. Se'n podran beneficiar autònoms, pimes de comerç al detall i serveis, paradistes de mercats, associacions i entitats, i administracions locals.

A més, també hi podran optar empreses del sector serveis com tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparació, agències de viatge detallistes, tintoreria i bugaderia, perruqueries i salons d'estètica, bars i restaurants, serveis de menjar preparat i càtering, i serveis de lloguer d'esquís.

En els pròxims dies es publicaran les convocatòries dels diferents programes del pla de subvencions, i s'obrirà el tràmit per demanar els ajuts a través del portal Canal Empresa.

Entitats representatives del sector comerç

Els ajuts a les entitats més representatives del sector del comerç subvencionaran amb el 80% del cost del programa i amb un màxim de 40.000 euros la participació activa en la implementació del pla de Xoc PostCovid-19 i en la dinamització comercial en l'àmbit associatiu. Caldrà una despesa mínima de 3.000 euros.

Xarxa associativa de comerç, artesania i moda

Aquest programa subvencionarà les entitats que facin accions de recuperació de les vendes, d'enfortiment de la solvència financera, o de creació de sistemes efectius i àgils de venda online i la seva logística, entre d'altres. 

En el cas de les entitats territorials, els ajuts seran de fins al 80% del cost, amb un màxim de 26.000 euros. En el cas dels gremis i entitats sectorials, els ajuts seran de fins al 80% del cost, fins a un màxim de 12.000 euros. 

Per la seva banda, les empreses agrupades rebran un ajut de fins al 80% del cost, amb un màxim de 8.000 euros. En tots els casos, caldrà una despesa mínima de 3.000 euros.

Transformació digital

Els autònoms i empreses de comerç, serveis, i parades de mercats municipals podran subvencionar amb el 70% del cost i fins a un màxim de 5.000 euros la creació de webs personalitzades o accions de promoció i campanyes de comunicació i màrqueting digital. El Departament reclama una despesa mínima de 1.000 euros.

Reobertura de locals buits i reforma

Els autònoms i empreses titulars situats a peu de carrer i de parades de mercat municipals sedentaris i no sedentaris podran finançar la recuperació de locals buits i la reforma d'establiments amb un 50% del cost, amb un màxim de 5.000 euros i una despesa mínima de 2.000.

Activació comercial a municipis turístics

El programa subvencionarà projectes d'activació comercial dels municipis de més de 5.000 habitants i amb alta dependència turística. Se subvencionaran programes d'entitats territorials o sectorials o ajuntaments, amb fins al 100% del cost, amb un màxim de 20.000 euros. Serà necessària la realització d'un projecte que inclogui objectius i indicadors i una despesa mínima de 3.000 euros.

Municipis en l'àmbit del comerç

El pla anual aportarà el 50% del cost i fins a un màxim de 7.000 euros a la definició d'iniciatives que fomentin l'obertura de locals buits en zones definides i estimular el comerç, l'activitat econòmica, i l'ocupació de la zona.

Per fer realitat aquest projecte de dinamització, se subvencionarà amb el 50% del cost, amb un màxim de 10.000 euros la seva implementació. Per demanar l'ajut caldrà que les accions subvencionables tinguin un cost mínim de 3.000 euros.

Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs)

Els ajuntaments, entitats municipalistes i associacions podran optar a subvencions del 90% del pressupost, amb un màxim de 20.000 euros per a crear d'Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs), sempre que els beneficiaris inverteixin com a mínim 3.000 euros. 

El programa vol cobrir les despeses derivades de la delimitació del perímetre de l'APEU, memòria justificativa, plànol del perímetre delimitat, pla d'actuació, estatuts de l'entitat gestora, proposta de conveni amb l'ajuntament i les despeses de difusió i publicitat.

Transformació de la moda

El pla d'ajuts anual també inclou un programa adreçat específicament al sector de la moda català. Entre les despeses subvencionables fins al 100% amb un màxim de 3.000 euros s'inclouen les derivades d'assessorament extern, de participació en fires internacionals de moda, inversions en transformació digital o de millora del grau de sostenibilitat, i també despeses fixes d'estructura com el lloguer, despeses de confecció, i compra de productes i matèria primera. Caldrà una despesa mínima de 1.000 euros.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari