El Procicat ho aprovarà sí o sí: La pròxima restricció que s'aixecarà a Catalunya

El Procicat aprovarà aquesta setmana el pla de reobertura de l'oci nocturn a l'espera que l'estat n'aixequi el tancament

Ara és el torn de les discoteques. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha anunciat que aquesta setmana el Procicat aprovarà el pla sectorial de reobertura de l'oci nocturn. Un cop hi doni el vistiplau, el document quedarà en pausa fins que l'estat espanyol aixequi el tancament sectorial decretat a l'agost amb l'aval de totes les comunitats autònomes.

«És un pla que ja està madur», ha celebrat Ramentol, que ha lamentat que l'oci nocturn sigui l'únic sector que continua tancat per la covid-19. D'altra banda, el secretari de Salut ha demanat considerar els joves com uns «aliats» en la represa de l'activitat nocturna i «no estigmatitzar-los» després de les aglomeracions que hi ha hagut aquest cap de setmana als carrers. «La majoria compleixen les mesures», ha afirmat.

El toc de queda, a l'ostracisme

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha dit que el Govern no es planteja tornar al toc de queda que s'ha aixecat la matinada de dissabte a diumenge. En una entrevista a 'Els Matins de TV3', ha dit que amb les dades epidemiològiques actuals «si s'aplica responsabilitat no s'hauria de tornar a una dinàmica de restriccions». El vicepresident ha admès però que aquest cap de setmana s'han vist imatges «xocants» i davant d'això ha demanat «màxima responsabilitat». No s'ha volgut pronunciar sobre si s'ha d'obrir el sector de l'oci nocturn i s'ha limitat a dir que el Govern sempre seguirà els criteris i les recomanacions de Salut Pública i Protecció Civil.

Aragonès ha defensat que en aquest nou tram de la pandèmia s'ha de poder gestionar la covid sense les mesures restrictives que hi havia i ha fet referència a la fatiga de la població i a les conseqüències econòmiques de les restriccions. Així mateix, ha criticat que el govern espanyol hagi donat per finalitzat l'estat d'alarma i hagi donat l'opció a les comunitats autònomes de recórrer al Tribunal Suprem. Una via que, segons Aragonès, «no resol els temes».


Comentaris

envia el comentari