L'empresa Axa Partner presenta un ERO que afecta treballadors de Catalunya

La companyia vol acomiadar 54 persones a l'Estat, 38 de les quals a Barcelona i 16 a Madrid

Taules d'oficina buides
L'empresa Axa Partner presenta un ERO que afecta treballadors de Catalunya | Unsplash

Una empresa associada a l'asseguradora Axa ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 54 persones a l'Estat, 38 de les quals a Barcelona i 16 a Madrid, segons ha denunciat CCOO en un comunicat. La companyia en qüestió és Axa Partner, encarregada de serveis d'assistència, assegurances especialitzades i protecció de crèdit que va néixer el 2015 i que té 807 treballadors a Espanya. 

El sindicat no dona per vàlides les explicacions de l'empresa

L'empresa va al·legar causes organitzatives, tècniques i productives per tirar endavant l'ERO en la documentació remesa als treballadors el 19 de gener. El sindicat no dona per vàlides les explicacions i acusa l'empresa de fer fora plantilla «a conseqüència de la incapacitat empresarial».

CCOO destaca que la «pèrdua de competitivitat», que al·lega l'empresa per justificar aquest ERO, es deu en realitat a que «la direcció no ha sabut adequar la seva forma d'organitzar el treball de forma constant» i ara, «quan ja no veu una altra sortida», acudeix a reduir plantilla. 

«Atès que en els últims anys no ha anat corregint la situació, ara són els treballadors i treballadores els que són sacrificats en nom de la competitivitat i la rendibilitat», ha lamentat.

La qüestió podria resoldre's als tribunals

Amb 3 dels 12 representants a la taula de negociació, l'organització sindical assegura que si no es troba la millor solució per a la plantilla en la defensa dels llocs de treball, la qüestió «s’haurà de resoldre als tribunals».

Italco anuncia el tancament de la seva planta de Sant Quirze del Vallès

Una notícia semblant arribava a Catalunya durant el dia d'ahir, quan es va fer públic que l'empresa tèxtil Italco havia pres la dràstica determinació de tancar la planta que es localitza a Sant Quirze del Vallès. Aquesta decisió, que la companyia ha justificat adduint causes econòmiques, suposarà l'acomiadament de fins a 246 treballadors.


Comentaris

envia el comentari