L'empresa catalana que acaba de caure: no ha pogut amb el coronavirus

S'ha vist obligada a la suspensió de pagaments

Imatge d'arxiu d'unes monedes
L'empresa va ser fundada l'any 1989 | Pixabay

La crisi sanitària del coronavirus està causant estralls a l’economia del país. Els empresaris lluiten dia rere dia per sobreviure davant uns moments de dificultat i els treballadors i treballadores veuen com el seu futur passa a ser incert. Moltes companyies s’han vist obligades a fer ERTO per poder continuar però d’altres no han tingut altre remei que abaixar la persianasuspendre els pagaments.. És el cas de l’empresa barcelonina d’informàtica SM Data, que ha procedit a la suspensió de pagaments i a demanar el corresponent concurs de creditors.

Tal com detalla Metrópoli Abierta, un auto del Jutjat Mercantil número 2 de Barcelona ha admès a tràmit la sol·licitud de suspensió de pagaments i ha decretat el concurs de creditors. A partir d’ara la intervenció de les operacions anirà a càrrec de Tiziana Di Ciommo, del despatx Pricewaterhouse Coopers, nomenada administradora concursal.

Els creditors, aquells que resulten perjudicats per la suspensió de pagaments, hauran de comunicar els seus crèdits a l’administrador concursal per la seva inclusió a la llista de creditors.

Més de 30 anys de trajectòria

L’empresa SM Data va ser fundada l’any 1989. Inicialment, la companyia es dedicava a treballar com a comercial majorista de productes i material informàtic i amb el temps s’ha especialitzat en aplicar solucions d’emmagatzematge, protecció de dades i seguretat informàtica.

A causa de l’estat d’alarma, l’exercici actual compta amb números vermells. Un fet que ha provocat la protecció judicial davant els proveïdors. Fins ara, l’empresa mai havia tingut impagaments bancaris ni reclamacions de les administracions públiques.

 

L'any que arribarà la vacuna contra el coronavirus

Tot i que el temps mitjà per desenvolupar una vacuna contra qualsevol malaltia oscil·la els deu anys, segons María Jesús Lamas, directora de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), ha confessat que la injecció per combatre la Covid-19 podria estar a punt abans de dos anys.

Durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat i Consum celebrada aquest dimarts ha confirmat que la informació que tenen és suficient per a l'obtenció d'una vacuna que sigui segura i funcioni perfectament. «Hi ha dades per assegurar que disposarem una vacuna eficaç i segura». No obstant, ha recalcat la imprescindible necessitat d'«escalar la producció a un nivell mai vist», ja que la població que s'haurà de vacunar serà d'unes 5.000 milions de persones a nivell mundial aproximadament.

  


Comentaris

envia el comentari