ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Infermeres de Catalunya demana que se suspenguin les pràctiques i es facin PCRs

Diversos professionals estan en aïllament després d'estar en contacte amb una persona de pràctiques que ha donat positiu

Pla general d'un professional sanitari atenent una pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós el 28 d'abril de 2020
Les infermeres han registrat les seves peticions. | ACN

El sindicat Infermeres de Catalunya ha demanat al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que se suspenguin les pràctiques de màsters o formacions de Metge Intern Resident o Infermera Interna Resident, i que als professionals que facin pràctiques per entrar a treballar se'ls hi faci una prova PCR abans d'iniciar-les.

La secció sindical ha enviat una carta a gerent del SEM fent aquestes peticions després que aquesta setmana diversos professionals hagin hagut de posar-se en aïllament en tenir contacte amb una persona de pràctiques que ha donat positiu. Infermeres de Catalunya avisa que es reserva el dret a portar a terme accions legals per protegir la salut dels treballadors, de les seves famílies i de la població que atenen.

Sanitat registra 1.358 nous positius per covid-19 a Espanya i 28.424 morts, dos més que dilluns

El Ministeri de Sanitat ha registrat 1.358 nous positius per la covid-19 a Espanya en relació al total de casos confirmats de dilluns. Segons l’últim informe, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 266.194 casos confirmats per proves diagnòstiques davant dels 264.836 d’ahir. D’aquests, 529 s’han diagnosticat el dia anterior. De nou, la comunitat que més casos acumula el dia previ és l’Aragó (187), seguida de Navarra (82) i Catalunya (63). Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 28.424 el total de morts per coronavirus a tot l’estat espanyol, dos més que aquest dilluns. Segons el darrer informe, hi ha hagut nou defuncions en l’última setmana, tres de les quals a Madrid, dues a Castella-la Manxa i dues més a Castella i Lleó.

En l’última setmana hi ha hagut 268 hospitalitzacions i 13 ingressos en UCI. Segons l'últim informe de Sanitat, hi ha hagut 13.836 casos diagnosticats en els últims 14 dies i 8.754 en l’última setmana a tot Espanya. Per inici de símptomes, s’han diagnosticat 4.717 casos en els darrers 14 dies i 1.481 en els últims set. L’Aragó és la comunitat amb més casos diagnosticats el dia previ (187), seguida de Navarra (82), Catalunya (63), Madrid (48) i Andalusia (42). Ni Ceuta ni Melilla han registrat cap nou positiu el dia previ.

Des de l'inici de la pandèmia, a Catalunya s'han confirmat 69.906 casos per proves diagnòstiques, 63 el dia previ, 6.833 en els últims 14 dies i 3.961 en els darrers set. Per inici de símptomes, s’han confirmat 2.528 casos en els darrers 14 dies i 579 en l’última setmana.


Comentaris

envia el comentari