Una empresa s'enfronta a una sanció de fins a 100.000 euros per apologia de l'anorèxia i la bulímia

És el primer expedient d'aquesta tipologia que es registra a Catalunya

L'Agència Catalana de Consum ha obert un expedient sancionador a l'empresa Automatic ABC Ireland Limited, la qual allotjava diversos blogs que feien apologia de l'anorèxia i la bulímia. Si bé la Generalitat de Catalunya va aconseguir que Google tanqués la major part d'aquestes planes web, l'empresa europea manté encara un espai obert on difon aquests plantejaments de risc per a la salut de les persones.

D'aquesta manera, en virtut de la llei aprovada pel Parlament el passat mes de febrer d'aquest 2019, l'empresa es pot veure abocada a complir un expedient sancionador que pot arribar als 100.000 euros de multa, tal com estableix el Codi de Consum de Catalunya.

Automatic ABC Ireland Limited va ser denunciada el mes d'abril per l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia, i tot i que l'Agència Catalana de Consum va demanar el tancament immediat dels blogs, ara com ara, segueix restant una de les pàgines per tancar.

Una llei pionera a Europa

El Decret Llei de modificació del Codi de Consum  aprovat el passat mes de febrer i ratificat pel parlament el 6 de març, ha comptat des de bon principi amb la coordinació i col·laboració de l'Agència Catalana de Consum, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia i la Taula de Diàleg contra els Trastorns Alimentaris.

Tot plegat una llei pionera i única a Europa que  des de la primavera ha possibilitat la denúncia de nou plataformes que difonien missatges d'aquesta tipologia, i ha permès recopilar la informació necessària per responsabilitzar els propietaris directes o indirectes d'aquests espais a la xarxa.

En la mateixa línia de treball, des del Govern de la Generalitat posen sobre la taula la possibilitat d'ampliar la llei perquè inclogui, més enllà dels trastorns alimentaris, qualsevol mena de publicitat enganyosa.

També et pot interessar...