Joaquín Folch-Rusiñol Corachán, president de l’empresa Titán fins que la va vendre fa uns poc

Iots, cotxes i una vida de somni: Joaquin, el nou ric de Catalunya i que molts no coneixien

L'empresari ha venut la seva empresa per 100 milions d'euros

Joaquín Folch-Rusiñol Corachán és un dels empresaris catalans més rics del món. El que ha estat el president de Titán (Titanlux) va vendre l’empresa a AzkoNobel i Neuce, i ara es dedica a gaudir la vida mentre els seus fills hereten el que un dia va ser seu.

Joaquín Folch-Rusiñol Corachán té més de vuit cognoms catalans i sempre ha estat una família de burgesos. El cognom que més ressona és ‘Rusiñol’, ja que aquest li prové del seu conegut avantpassat Santiago Rusiñol, reconegut pintor del Noucentisme.

Joaquín està casat amb Virginia Faixat Botey, amb qui comparteix dos fills. Precisament aquests dos fills són els qui ara porten les empreses que un dia va presidir el seu pare. Va ser l’any 2015 quan Joaquín Folch-Rusiñol va decidir delegar totes les responsabilitats de ‘Titán’ als seus dos fills, Joaquín i Albert, mentre ell se seguia encarregant de Fàbriques Folch.

Les diferents aficions de la família Folch-Rusiñol Corachán

Ara que Folch-Rusiñol ha venut l’empresa Titán per 100 milions d’euros, sembla que és hora de centrar-se en les seves veritables passions.

Les seves aficions són molt distintes, però tenen un fet en comú: no tothom se les pot permetre. Així, l’empresari passa molts dies a Suïssa, on resideix alguns mesos de l’any, per a poder practicar un dels seus esports preferits: l’esquí.

Quan no és temporada d’esquí i la neu no es pot aprofitar, l’empresari i la seva família escullen les illes Balears per passar uns dies. Ho fan amb el seu iot Buka, un vaixell de gran mida amb el qual cada any recorren el Mediterrani. Tal com informa ‘Vanitatis’, el iot està valorat en uns 10 milions d’euros i és el tercer que manté l’empresari.

Un iot amb el qual viatgen a les Balears

La família de l’empresari va sortir a la dècada dels 2000, quan van adquirir el iot, a un documental de la CNN. Allà, i segons recorda ‘Vanitatis’, Folch-Rusiñol va assegurar que aquella «era com la seva segona casa». Però si la família burgesa té especial interès per les Balears, no és per la festa i la relaxació, tal com sol succeir en aquests casos. 

L’empresari explicava a la CNN què feien quan visitaven les illes: «Som una família molt esportista, així que quan anem a les Balears, tan conegudes per les seves festes, nosaltres no portem aquest ritme de vida. Al contrari, anem a dormir aviat, matinem i fem gimnàstica, nadem, anem en bicicleta i sortim a córrer», reconeixia fa uns anys.

L'empresari va ser campió de Fórmula One

El món de l’esport també va relacionat amb una altra afició que li va fer convertir-se en campió de ‘Fórmula One’. La seva vinculació al món del motor va començar de jove, quan participava en carrers de motos. Amb el pas dels anys, el jove empresari va decidir canviar les dues rodes de les motos per les quatre dels cotxes clàssics i d’aquesta manera es va convertir en el guanyador del Campionat del món de Fórmula One, on competeixen cotxes de la dècada dels 70 i 80. Aquesta competició també li va fer guanyar l’amistat de Bernie Ecclestone, un dels pares de la Fórmula One.

Actualment, i mentre les condicions del coronavirus no li permetin canviar de residència, Joaquín Folch-Rusiñol Corachán viu a la seva elegant casa del barri barcelonès de Pedralbes. Només el temps dirà si el seu pròxim destí ha de ser la freda Suïssa o passarà les properes vacances novament a les illes Balears.