YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les empreses demanen que s'aprovi la distribució de vacunes alternatives

Pimec ha anunciat l'inici de converses per afavorir l'autorització de la vacuna russa 'Sputnik V'

Imatge d'un sanitari mentre prepara una dosi de la vacuna contra la Covid-19
Empresaris demanen l'autorització de la vacuna russa 'Sputnik V'. | Europa Press

El sector empresarial, molt afectat per les mesures restrictives per aturar la pandèmia de la Covid-19, aposta per accelerar la campanya de vacunació amb l'objectiu arribar, com més aviat millor, a una immunitat destacada de la població. Per aquest motiu ha reclamat a les autoritats que aprovin amb «urgència» la distribució de vacunes alternatives a casa nostra.

En aquest sentit, la patronal Pimec ha anunciat que ha obert converses amb el fons rus RDIF, titular del vaccí 'Sputnik V', per tal d'afavorir l'autorització del fàrmac rus a Catalunya. Pel president de l'agrupació empresarial, Antoni Cañete, «ara no és el moment de prioritzar la geopolítica, sinó d'admetre totes les vacunes possibles i segures per tal de salvar vides i recuperar l'economia». Aquest era un debat que, fins al moment, no havia tingut massa ressò, però Pimec ha volgut posar-lo sobre la taula.

Per Cañete és «inadmissible» que es marqui com «modest objectiu» assolir el 30% de la població vacunada a les portes de l'estiu. Segons afirmen, això podria comprometre tota la temporada turística i, per això, cal accelerar «urgentment» el ritme de vacunació. La seva aposta en aquest sentit és clara: ampliar el ventall de vacunes que ara mateix compten amb l'autorització de la Unió Europea. Actualment només els vaccins de Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson&Johnson compten amb aquest 'status'.

«Pimec proposarà a les administracions aquesta obertura a altres vacunes», assegura Cañete, en una referència clara la vacuna russa 'Sputnik V', que té «una elevada eficàcia d'un 92% i una conservació a temperatures entre 2 i 6 graus. Això fa que sigui un vaccí força adient per a la vacunació massiva», ha argumentat el representant de l'agrupació d'empresaris. 

Segons Pimec, el Govern de la Generalitat ha fet important esforços i compta amb un ambiciós pla de vacunació, «però es produeixen greus colls d'ampolla en el subministrament de les vacunes». Per mirar d'intervenir en una possible autorització de la vacuna russa, que ja s'està aplicant amb èxit a 55 països, «Pimec i RDIF exploraran vies per afavorir l'autorització, distribució i fabricació de la vacuna Sputnik V a Catalunya», explica Cañete després d'anunciar l'inici de converses amb el fons de Rússia titular de l''Sputnik V'.

Una altra proposta: utilitzar les mateixes empreses com a espais de vacunació

Les propostes de Pimec, però, no s'acaben aquí. La patronal de petites i mitjanes empreses denuncien que no s'estan aprofitant «totes les opcions possibles per accelerar el procés com, per exemple, les mateixes empreses com a espais de vacunació». Per aquest motiu, Pimec es posa a disposició per a la implementació i utilització de les empreses que tinguin les condicions adients per poder acollir l'administració de vacunes.


Comentaris

envia el comentari