Façana d'una oficina d'Endesa

Demanen a Endesa que la llum sigui gratuïta quan acabi l'estat d'alarma

L'Aliança contra la Pobresa Energètica i la Fundació Finances Ètiques reclamen mesures post-covid a la companyia

L'Aliança contra la Pobresa Energètica  (APE) i la Fundació Finances Ètiques han reclamat a Endesa  mantenir la suspensió del talls  de subministrament més enllà de l'estat d'alarma i  oferir gratuïtament el servei a famílies vulnerables o afectades per la crisi de la covid-10.

Totes dues han participat a la junta d'accionistes telemàtica d'Endesa  però ho han hagut de fer per escrit, aspecte criticat per les dues entitats. En un vídeo publicat a les xarxes llegint la intervenció, han acusat la companyia de només dedicar una pàgina de l'informe de sostenibilitat a la pobresa energètica i li han reclamat mesures davant un previsible augment de situacions vulnerables. A més, li han retret que no hagi signat el conveni previst a la llei catalana.

Maria Campuzano, membre de l'APE, ha considerat que la decisió de  prohibir els talls de llum durant l'estat d'alarma era «imprescindible» i s'ha preguntat si no és una mesura «que es podria mantenir en el temps un cop finalitzi l'estat d'alarma». Ha reclamat també eradicar la pràctica de «fer servir els talls de llum com a amenaça per aconseguir cobrar».