Els Mossos, decebuts amb el Govern per la falta de tests entre els cossos policials

Els comissaris han advertit que buscaran «vies pròpies» per realitzar-se els tests

Mosso d'Esquadra
Els Mossos denuncien la falta de tests de Covid-19 entre els cossos policials | Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra, juntament amb la Policia de la Generalitatvan emetre ahir dilluns un comunicat on posaven de manifest la mala gestió del Govern, especialment de les conselleries de Salut i Interior, pel que fa als tests de Covid-19. Consideren la policia com un servei essencial, i denuncien que no s'han fet tests per detectar la malaltia entre el personal. 

Davant d'aquesta situació, els agents han considerat que la millor opció és buscar «vies pròpies» per realitzar-se els tests, i ho faran a través de convenis amb els hospitals de cada territori

Més de 1.500 Mossos confinats

De tots els cossos de seguretat, els Mossos són els únics als quals no se'ls ha programat cap prova de coronavirus en quatre setmanes. Per aquest motiu han manifestat el seu malestar, el qual el conseller Miquel Buch ha volgut compartir: «Si fos per nosaltres, ara mateix començaríem a fer les proves», reiterant que aquesta tasca correspon a la conselleria de Salut

Des dels Mossos denuncien que encara hi ha 1.500 agents confinats a casa seva, i n'hi ha que fa cinc setmanes van donar resultats positius a les proves i ara l'Administració no vol fer més tests per comprovar si ja han estat curats o no. «Resulta imprescindible disposar d'un sistema de proves que permeti acreditar qui té la malaltia i qui no. Més encara quan a aquest fet cal addicionar el mandat judicial perquè aquells que han estat aïllats o confinats hagin d'aportar una prova negativa del test per poder retornar a la feina», expressaven al comunicat. 

Per tant, alguns policies han hagut d'acudir a laboratoris privats per realitzar-se els tests, i valoren la possibilitat de presentar aquestes factures a la conselleria d'Interior. 

Renuncien a una paga extra

El Govern s'ha compromès a abonar una paga extra als cossos policials, a la qual cosa els Mossos han renunciat rotundament, ja que consideren que no és just cobrar més que qualsevol funcionari per realitzar la seva feina. «Cada mosso té una realitat i farà el que cregui convenient, però fa vergonya que ens vulguin donar una paga per fer la nostra feina. Per què no ens la van proposar durant les jornades en què, després de la sentència del procés, alguns van arribar a treballar fins a 22 hores seguides?», reflexionaven. 

El que més han lamentat, però, és el «menyspreu» constant al que se'ls sotmet per part d'una Administració que no els considera «dels seus».

Demanen prendre mesures

En el comunicat, el comissari Eduard Sallent ha volgut llençar quatre mesures concretes per tal de millorar la situació que viuen els Mossos.

En primer lloc, la necessitat de «resoldre de manera immediata la realització de PCR a través d'un sistema que garanteixi continuïtat d'aquestes proves al llarg de la crisi sanitària». En segon lloc, «fer valdre les tasques desenvolupades pels Mossos i la seva professionalitat» durant la gestió d'aquesta emergència. Seguidament, invertir en formació de recursos i sistemes de treball que permetin donar una resposta efectiva a una crisi sanitària i social, i finalment, resoldre la falta de suport administratiu que en aquests moments afecta la prestació i l'organització del servei. 


Comentaris

envia el comentari