Simón creu que les dades d’infectats a Catalunya milloraran amb rapidesa

Fernando Simón en roda de premsa pel coronavirus el 17 de març de 2020
Fernando Simón, optimista sobre l'avenç del coronavirus a Catalunya. | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, s’ha mostrat convençut aquest dimarts que les dades de nous infectats a Catalunya (405 nous casos dilluns, segons els comptes del Ministeri de Sanitat) són fruit del decalatge pel cap de setmana i milloraran amb rapidesa. Preguntat per la situació als Mossos, també ha dubtat sobre la utilitat de fer proves PCR sense un control sanitari.

Segons Simón, la diferència dels nous casos de Barcelona (405) amb els de Madrid és fruit de la demora en la notificació de casos i al fet que hi ha hagut un període de tres dies festius. «Són variacions que veiem cada cap de setmana a la sèrie de dades», ha afirmat. En converses amb la conselleria de Salut han conclòs que hi ha casos dels quals es reben resultats tard o casos «que fa un temps que estan als domicilis amb simptomatologia però que fins que no ha baixat la pressió als hospitals no se’ls ha pogut fer el diagnòstic», ha dit Simón.

Endarreriment en la notificació de casos

«Confiem que les dades de Catalunya aniran millorant molt més ràpid del que estem observant, tenint en compte que estan descendint igual que a totes les autonomies i que els 400 casos d’avui s'han d'observar dins d’un cap de setmana llarg amb endarreriments de notificació», ha assegurat l'epidemiòleg. Simón ha afegit que «no tinc dubte que a Catalunya de mica en mica aniran corregint aquests detalls i l’evolució dels casos s'anirà observant com realment és ara mateix».

Preguntat sobre la situació als Mossos d’Esquadra, pendents de proves PCR, Simón ha recordat que el fonamental no són els tests, sinó eliminar els contactes de risc i el confinament. «Fer-los una prova que pugui ser negativa no garanteix que no siguin infecciosos l'endemà» i per tant «fer proves sense control sanitari específic i garantint que la prova es fa a qui s’ha de fer i quan s’ha de fer no serveix».


Comentaris

envia el comentari