El director del CCAES, Fernando Simón, alertava dilluns del perill que la nova onada de contagis afecti persones de més edat

Fernando Simón aclareix el risc de contagi al creuar-se amb altra gent al carrer

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries afirma que el risc és «gairebé nul»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha resolt alguns dubtes existents sobre la distància de seguretat  aconsellable després de les primeres sortides al carrer de milions d'espanyols al començament d'aquestes quatre fases de desescalada.

En relació a la distància al carrer, per exemple a l'hora de fer esport  o passejar, el doctor ha explicat que el problema fonamental és el temps que anem acumulant dins de la distància mínima de seguretat amb altres persones.

El risc de contagi és «gairebé nul»

Referint-se a aquest context, Simón ha dit que si es passa corrent molt a prop d'una altra persona a menys de dos metres o es produeix un encreuament entre vianants, anant per una vorera estreta, per exemple, el risc de contagi per Covid-19 és «gairebé nul».

Malgrat aquest primer apunt, Simón ha assegurat que «en alguns llocs públics la gent acaba formant rotllanes. Aquestes distàncies no s'acaben de respectar durant un temps suficient  perquè s'incrementi el risc de contagi», ha advertit.

A més, l'expert no ha volgut deixar passar la importància tant de mantenir un o dos metres amb la resta de persones com de les mesures d'higiene  que es recomanen des de l'inici de la crisi sanitària, especialment amb el tema del rentada de mans.

El doctor explica les diferències entre les dues distàncies de seguretat

Sobre aquest assumpte, cal tenir en compte dues distàncies de seguretat: la real, d'un o dos metres respecte a la resta de persones, i la distància quan s'està fent esport, que segons Simón és recomanable que sigui de cinc metres «perquè exhala més i més fort».