Agents de la Guàrdia Urbana patrullen pee l'Eix Comercial de Lleida per controlar que es compleixin les mesures de seguretat.

L'enduriment del confinament a Lleida entrarà en vigor aquesta pròxima mitjanit

Les mesures específiques a la comarca del Segrià tindran una durada inicial de 15 dies

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, han signat aquest dimarts la resolució que estableix l'enduriment de les mesures de confinament a la ciutat de Lleida i a set municipis més del Segrià. Segons estableix el text, la resolució per contenir els brots de la comarca entrarà en vigor aquesta pròxima mitjanit.

Aquestes mesures específiques, dictades en el marc de la llei de Salut Pública, tindran una durada de 15 dies, un període de temps que serà «revisable». En les pròximes hores, el Govern presentarà la resolució davant del jutjats contenciós administratiu perquè sigui validada.

Cal recordar que, aquest dilluns a la nit, en el marc d'un Consell Executiu extraordinari, el govern català va aprovar un decret llei per modificar la llei de Salut Pública que reforça la seguretat jurídica per implantar les mesures contra els brots de coronavirus, després que la matinada de diumenge una jutgessa no validés l'enduriment del confinament.

Prohibida l'entrada i sortida dels municipis

Segons ha explicat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, el decret de confinament a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, La Granja d'Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat, recull el que estava definit en l'anterior resolució.

Les mesures, que afecten unes 155.000 persones, especifiquen que a partir de la mitjanit, quedarà prohibida l'entrada i la sortida als vuit municipis del Segrià afectats i també als nuclis de Sucs i Raimat, que pertanyen a la capital del Segrià. A més, es manté el confinament perimetral a tota la comarca.

La circulació pel carrer només es podrà fer en alguns supòsits. Es podrà, així, sortir de casa per anar a la feina, si és dins del mateix municipi si no és possible fer teletreball. També per assistir a centres i serveis sanitaris, per tenir cura de persones grans, menors d'edat, dependents o persones amb discapacitat o vulnerables; i anar a entitats financeres i d'assegurances.

Hostaleria i restauració: només servei a domicili i recollida amb cita prèvia

Les trobades i activitats de lleure i esportives amb persones del grup de convivència habitual estaran permeses. En aquest àmbit, quedaran prohibides les trobades i reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit públic com privat. En aquestes trobades de fins a 10 persones, a més, no es permetrà el consum d'aliments ni begudes.

Així, les mesures aprovades pel Govern especifiquen que no es podran fer casaments, serveis religiosos, enterraments i serveis fúnebres. Sí que es podrà sortir de casa per atendre horts familiars d'autoconsum.

Pel que fa a establiments comercials al detall d'alimentació, s'hi podrà anar lliurement. En canvi, a la resta d'establiments al detall només s'hi podrà anar amb cita o avís previ. L'hostaleria i la restauració només podran oferir serveis a domicili i de recollida amb cita prèvia.