Ensurt als Estats Units i Mèxic per l’aparició d’unes estranyes llums al cel

El fenomen l’ha causat el llançament d’un coet a Califòrnia que portava un satèl·lit argentí a l’espai i l’espectacularitat de les imatges ha fet bullir les xarxes

Els habitants dels estats del sud-oest dels Estats Units i nord-oest de Mèxic es van endur un bon ensurt el vespre d’ahir diumenge, 7 d’octubre, quan van veure com unes llums molt estranyes il·luminaven el cel de cop i volta.  En concret, es va poder veure com hi havia una explosió de llum just quan s’estava fent de nit i es formaven unes onades de llums i colors que van acabar desapareixent.

Inicialment, milers de persones van començar a reaccionar per les xarxes socials especulant què podria ser, sense que faltessin les teories extraterrestres. Però de seguida es va saber que aquell espectacle celeste l’havia provocat el llançament d’un coet a l’espai des de de la base de la Força Aèria Vandenberg, a uns 130 quilòmetres al nord de Los Angeles, Califòrnia.

Depenent des d’on es veiés, es podia observar una espècie de cometa al cel o un reguitzell de llums i colors barrejats amb núvols, que va ser especialment l'efecte més impressionant. Aquestes són algunes de les imatges que els usuaris han compartit a les xarxes socials:

Una missió espacial vista per casualitat des de molts punts

Aquest fenomen es va poder veure principalment des dels estats de Califòrnia, New Mexico i Arizona, així com zones del nord-oest de Mèxic, especialment a la Baja Califòrnia, on les imatges també han aixecat un gran rebombori entre la població. El coet que s’ha enviat a l’espai és el Falcon 9 de la companyia SpaceX amb la missió de portar un satèl·lit argentí a l’espai.

Aquest és el primer satèl·lit dels dos que s’enviaran per a l’agència espacial argentina i que s’utilitzarà per gestionar les emergències i monitoritzar la terra a partir d’un radar. Per primera vegada a la costa oest dels Estats Units, el coet va tornar a aterrar a la base aèria  després de complir amb la missió. En aquest sentit, les Forces Aèries van avisar a la població del centre de Califòrnia que  aquell dia podien escoltar explosionsi veure llums al cel a causa d’aquest llançament.