Imatge d'una jornada amb núvols al Montseny

Empitjoren les alertes per fortes pluges a partir de la tarda d'aquest dimarts

Les precipitacions més importants cauran fins el matí de dimecres entre Barcelona i Girona on es poden acumular més de 100 l/m2

ACTUALITZACIÓ: 09/10/18 | 14:30h

Després d'un matí de dimarts molt mogut amb llamps i trons a prop de la costa, especialment a la ciutat de Barcelona on una forta tempesta ha deixat fins a 90 l/m2, el plat fort de la pertorbació arriba aquesta tarda i vespre. Les pluges més extenses afectaran principalment les comarques de Girona i Barcelona amb registres que poden superar localment els 100 l/m2 en tot l'episodi, sense descartar arribar molt puntualment als 150 l/m2. La resta de Catalunya quedarà més al marge de la situació, tot i que també hi podrà ploure localment amb ganes, especialment al Prepirineu i a prop de la costa. 

Les precipitacions arribaran a partir d'aquesta mateixa tarda a les comarques de Girona i s'aniran estenent cap a Barcelona.  Al llarg de la nit, matinada i fins demà al matí, plourà amb moltes ganes en aquests punts, mentre que la situació anirà millorant a partir de dimecres al migdia.  La pluja entrarà de mar cap a terra impulsada per vents forts de llevant i xaloc que alteraran l'estat del mar amb  onades que poden superar els 2,5 metres d'altura en alguns trams costaners. Es preveu que pugui ploure molt en alguns punts i acumular quantitats importants d'aigua, raó per la qual les alertes del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) han empitjorat.  

 

En aquest sentit, l'alerta per forts patacs d'aigua fins aquesta matinada ha passat de color groc a taronja a les comarques del Vallès Oriental, Maresme, Selva, Gironès, Pla de l'Estany i l'Alt i el Baix Empordà. Aquests nivell d'alerta s'estén de matinada a tot el litoral i prelitoral de Barcelona i nord de Tarragona. Els avisos de color groc afecten també més comarques, afectant totes les de Barcelona, quasi totes les tarragonines i les Garrigues

També hi ha una alerta per acumulació de fins a 100 l/m2 o més en tan sols 24 hores. L'avís és de color taronja a les comarques de la Selva, Alt Empordà, Garrotxa i Ripollès, mentre que és de color groc al Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, els dos Vallesos, Osona, Gironès, Pla de l'estany i Baix EmpordàDimecres també hi ha avisos per mala mar,  mentre que Protecció Civil manté activa la prealerta del Pla Inuncat. 

 

 

NOTÍCIA: 08/10/18 | 17:30h

El temps seguirà ben mogut i canviant aquest dimarts. De fet, l’embossament d’aire fred ens acompanyarà fins dimecres i pot deixar pluges abundants en alguns punts de Catalunya. De moment, durant la propera nit i fins a primera hora del matí s’esperen xàfecs a la costa  que poden arribar a més comarques. Al llarg del dia tindrem una treva, però a última hora les precipitacions aniran a més. 

Els xàfecs que poden caure fins a mig matí poden ser localment intensos i anar acompanyats de tempesta, especialment entre el sud de la Costa Brava i el camp de Tarragona. Al centre del dia hi haurà clarianes combinades amb intervals de núvols, mentre que a partir de la tarda la nuvolositat anirà a més, alhora que s’intensificarà el vent de xaloc i llevant a la costa.

Durant el vespre i nit ja poden caure precipitacions entre Girona i Barcelona que aniran entrant de mar cap a terra i que fins dimecres al matí poden ser continuades i abundants en alguns punts.

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica aquest dimarts. Màximes entre els 19º i 24º en general, mentre que les mínimes es mouran la majoria entre els 9º  14º, més baixes a punts interiors i de muntanya i més altes a molts trams de la costa, sobretot per la presencia de núvols.

 

Alertes activades per pluja

Fins a mig matí de dimarts, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té actives alertes de color groc per xàfecs localment intensos a totes les comarques del litoral i prelitoral, excepte les del sud de Tarragona. De cara a la tarda, aquests avisos es mantenen i s’estenen fins a totes les comarques de Girona i les de l’est de Barcelona.

A més, el SMC ha activat una alerta per acumulació de pluja molt abundant en 24 hores, és a dir, fins dimecres. Les comarques del Vallès Oriental, la Selva, Gironès, Pla de l’Estany, Garrotxa, Ripollès, Osona i Alt Empordà poden registrar de forma local fins a 100 l/m2 en tot l’episodi, segons avisa el Meteocat, raó per la qual Protecció Civil té activada la prealerta del Pla Inuncat. 

La pluja continua fins dimecres

El temps continuarà mogut fins dimecres, dia en el que, fins a migdia, pot ploure molt en alguns punts, especialment a Girona i nord de Barcelona. Tot plegat amb vent arran de costa i molt mala mar. Durant la tarda, l’embossament d’aire fred s’anirà enretirant amb un temps que anirà millorant i dijous ja tindreu una situació molt més tranquil·la.